7 stvari koje si stvarno sretni parovi stalno govore

11/02/2019

Kada vam ove rečenice postanu dio svakodnevice, shvatit ćete da se "Volim te" može izraziti na puno različitih načina

Ako želite da vaša veza bude sretna i zdrava, bez skrivenih zamjerki ili pasivno - agresivnih komentara, morate imati odnos povjerenja te se morate međusobno podržavati djelima, ali i riječima koje si svakodnevno govorite. Ovo su stvari koje si ponavljaju sretni parovi...

"Tu sam za tebe"

Parovi koji se podsjećaju da čuvaju jedno drugome leđa, se bolje nose sa životnim problemima, kažu stručnjaci.

"Mogu li ti pomoći?"

O čemu god da se radilo (od pranja posuđa, odlaska u dućan, pripremanja teškog ispita do bolesti i ozbiljnih životnih problema) svima je drago čuti da imaju nekoga na svojoj strani, tko im želi pomoći (čak i ako su to već znali). Ljudi u dobrim vezama jesu potpune, nezavisne osobe, ali su i timski igrači.

"Odlično izgledaš"

Osim što laska vašem egu, kada vam netko kaže "Baš ti je lijepa kosa danas" ili "Super ti stoje ove traperice" to znači da vas ta osoba primjećuje i želi vas podsjetiti da joj se sviđa to što vidi.

"Vjerujem u tebe"

Morate svom partneru dati do znanja da imate povjerenja u njegovu moć odlučivanja i vjerujete u njegove sposobnosti, možete to i drugačije reći, primjerice "Znam da ćeš donijeti pravu odluku."

profimedia-0409813406

"Hvala"

Ne zaboravljamo ju reći teti u dućanu niti konobaru u restoranu, to bi bilo nepristojno, ali ju tako često zaboravljamo reći svojim najbližima. Dokazano je kako se izražavanjem zahvalnosti za sitne, svakodnevne stvari koje partner napravi za vas povećava zadovoljstvo kvalitetom veze.

"Oprosti"

Važno je priznati pogrešku, tako se gradi odnos povjerenja i pokazujete da ste odgovorna osoba, u koju se može pouzdati.

"Da"

Ne kažemo da nikada ne kažete svom partneru ne, ali istraživanja pokazuju kako se sretni parovi u dugim vezama trude imati takozvani "da - stav" kad god je moguće. To znači da ste otvoreni za prijedloge druge osobe i spremni na kompromis.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo