6 stvari koje biste trebali prestati raditi svojoj vagini!

28/05/2016

Broj 6 je apsolutno NE!

1. Nositi donje rublje dok spavate. Donje rublje, posebice ako nije od prirodnih materijala, idealno je okruženje za razvoj bakterija, zbog čega biste kad god imate priliku trebali spavati bez njega.

2. Prati se agresivnim sapunima. Vaša je vagina osjetljiva duša s još osjetljivijom PH ravnotežom zahvaljujući kojoj sve funkcionira baš onako kako bi trebalo. Neprimjereni sapuni i ostala predstva za pranje mogu vas izbaciti iz ravnoteže, a što može dovesti do brojnih infekcija. Izbjegavajte sve proizvode koji nisu namijenjeni intimnoj njezi.

3. Ne brisati se temeljito nakon tuširanja. Možda ste ponekad u žurbi, no koliko god da vam se žurilo, uvijek biste se nakon tuširanja trebali temeljito obrisati i ne oblačiti se dok niste potpuno suhi. Naime, višak vlage doprinosi razvoju bakterija te otvara put raznim infekcijama pa oblačenje nakon tuširanja odgađajte do zadnje minute.

4. Sami riješavati zdravstvene probleme. Istraživanja su pokazala kako je mnogim mladim ženama neugodno obratiti se liječniku kada imaju problema s intimnim dijelovima tijela, pa nerijetko posežu za savjetovanje kod dr. Googlea. Kakvi god vas problemi mučili, nikada ne oklijevajte obratiti se liječniku!

5. Koristiti lubrikant koji nije lubrikant. Vazelin i razna ulja možda se nekome mogu učiniti kao zgodna zamjena za lubrikant, no korištenje bilo čega što nije lubrikant za ulogu lubrikanta loša je ideja. Osim što možete razviti infekciju, možete iziritirati vaginu te dovesti do oštećenja kondoma.

6. 'Piti' kroz vaginu. Zasigurno ste čuli za nevjerojatni trend umetanja tampona natopljenih vodkom u vaginu. Iako se nadamo da je ovo više urbani mit nego doista trend, nije na odmet podsjetiti zašto je ovo najgora moguća ideja. 'Konzumiranje' alkohola na ovaj način znači da sav alkohol odlazi direktno u krvotok te da ga, koliko god pijani bili, nećete biti u stanju izbaciti iz tijela. Ne, ne, ne!Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj