6 pitanja za koja želite da odgovor bude 'DA'

30/06/2019

Kako možemo biti sigurni da će ljubav i privlačnost trajati? Odgovorite na ova pitanja...

Prihvaćate li njegovu obitelj i on vašu?

Možda se ne slažete uvijek s njegovom obitelji, ali poštujte njihov međusobni odnos. Prigrlite tu obiteljsku povezanost, bez obzira kakva bila. Nekima obitelj znači više, nekima manje. Vaš je zadatak raditi na toj povezanosti, a ne protiv nje. Nemojte nastojati učiniti ih 'sretnom obitelji' ako to nisu. A ako mu se ne sviđaju vaši roditelji, doslovno istrčite iz tog odnosa!

Imate li slične vrijednosti?

Duga veza zasniva se na poštivanju onoga što partneru nešto znači. Bila to religija, duhovnost ili zdravlje, vaš partner je tu da vam da do znanja kako to poštuje. Razmislite o svojim i prioritetima svog partnera - ako su slični, na pravom ste putu.

Dišete li jednako po pitanju djece?

Ovo je pitanje kamen spoticanja u mnogim vezama. Morate znati želi li vaš partner djecu ili ne kako ne biste propustili nešto što je vama vrlo bitno. I, drage naše, jedno upozorenje: ako kaže da ne želi djecu, ne pokušavajte mu promijeniti mišljenje.

Uklapa li se on u vašu budućnost?

Ovo je vjerojatno ultimativni test dugotrajnosti vaše veze. Prvo se zapitajte gdje ćete biti za 10, 20 ili čak 50 godina. Vidite li uza se svog sadašnjeg partnera? Razmotrite sve opcije. Razmišljate li isto o tome kako će izgledati vaša budućnost? Razgovarajte o svim planovima za budućnost: novcu, karijeri, putovanjima i slično.

Jeste li ravnopravni?

Možda ste njegova „bolja polovica", ali ravnopravnost u vezi je strašno važna. Trebate nekoga s kim možete otvoreno razgovarati, tko sluša i sve dijeli s vama ravnopravno. Zvuči jednostavno, ali nije to svima cijelo vrijeme na pameti.

Je li seks dobar?

Možda to nije najbitnija stvar, ali je jako važna jer seks ima itekako veliku ulogu u našim životima. Ako nema previše uzbuđenja, osjećate se neugodno tijekom odnosa ili vam partner nije seksualno privlačan, razmislite je li to stvarno osoba s kojom želite biti u vezi. Seks i uzbuđenje su vrlo važni. Kao par naći ćete se pred mnogim izazovima - djeca, razvoj ili raspadi karijera, financijski problemi. Intimnost i privrženost je ono što će vam pomoći da prebrodite probleme. Budite sigurni da postoji kompatibilnost na ovom planu. Zapitajte se: Hoće li mi ova osoba biti fizički privlačna za pet godina? Za 50 godina? Ako je odgovor 'da', slobodno odahnite!

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo