5 stvari koje nijedna žena ne želi čuti dok je - gola!

02/07/2018

Želite li biti doista sretni u krevetu i izvan njega, morate razvite strategiju i rječnik za razgovor o osjetljivim pitanjima

Nedavno istraživanje objavljeno u 'Journal of Couple & Relationship Therapy' otkrilo je kako je komunikacija najvažniji faktor za uspjeh nekog para, čak veći od seksa. Unatoč bliskosti s partnericom, postoje stvari koje dečki baš nikada ne bi smjeli reći svojoj dragoj:

“Od tog su orgazma uvjerljiviji i naši političari”
Nikad je ne smijete optuživati, kaže dr. sc. Eli Finkel, profesor socijalne psihologije na Sveučilištu Northwestern. Kada ta tema iskrsne u razgovoru, iskreno joj recite: “Ne moraš glumiti orgazme. Želim da naša veza bude potpuno iskrena.” Tako ćete stvoriti međusobno poštovanje – u krevetu i izvan njega.

“Nemoj sad, radije bih čitao knjigu”
I dečki, naravno, smiju katkad biti umorni i neraspoloženi. “Ne vjerujem da to uopće govorim, ali totalno sam iscrpljen” - puno je bolji izgovor. Možete partnericu zamoliti da se strpi do jutra, kada ćete napraviti sve što želi. “Uvjeravanje i ispunjavanje obećanja je važno”, kaže Arlene Goldman. Ako zna da vam je još privlačna, pristat će na kompromis.

“Želim s tobom isprobati nešto stvarno nastrano”
Čestitamo, upravo ste prestrašili partnericu. Ako je na taj način pokušate navesti da ispuni vaše fantazije, vjerojatno ćete naići na otpor. Arlene Goldman savjetuje da je “omekšate” prije nego što otvorite tu temu – “Već me neko vrijeme kopka kakav je to osjećaj vezati se tijekom seksa. Što ti misliš?” Započnete li razgovor umjesto da je dovedete pred gotov čin nakon kojeg može samo reći da ili ne, dat ćete joj vremena da razmisli i pružiti priliku da u prijedlogu vidi način da se povežete (i figurativno, ne samo doslovno), a ne želju za kontrolom.

“Bit ću slobodniji u krevetu nakon što se testiraš”
Poruka koju ona čuje glasi: “Sumnjam da imaš neku boleštinu.” To baš i ne raspiruje njezin libido. Promijenite pristup, recite joj da se vi želite testirati kako bi ona bila sigurna u vas i pitajte je želi li da to učinite zajedno. “Tako se neće osjećati kao da je optužujete”, kaže dr. sc. Goldman.

“Ovo bi kao trebalo biti super? Bez veze mi je”
Ako kažete nešto poput toga, ispast ćete totalni bezveznjak. “Umjesto toga pokažite joj da je i vama stalo do poboljšanja u krevetu”, kaže Arlene Goldman. Pitajte: “Što bi željela da češće, a što rjeđe radimo u krevetu?” Tako ćete doznati što misli o vašoj dosadašnjoj izvedbi, ali je i oraspoložiti za prijedloge kada na vas dođe red da kažete čega želite više, a čega manje. Trik: primjedbu ubacite između dva komplimenta pa će je još lakše primiti.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj