5 stvari koje je bolje napraviti nego pročitati mu poruke

02/04/2019

Mislite da vas vara? Evo što napraviti....

Sumnjati da vas netko vara, jedan je od najgorih osjećaja na svijetu. Neizvjesnost i strah nam u takvim situacijama mogu lako pomutiti um pa ne donosimo najbolje odluke.

Jedna od ideja koje će vam među prvima pasti napamet je sigurno - pročitati mu poruke. Ipak, to nije najbolje rješenje. Ne, ni javiti mu se s lažnog profila da ga “testirate” nije dobra ideja. Takvi će vam postupci sigurno narušiti odnos, čak i ako ispadne da vas nije prevario. Pogotovo ako ispadne da vas nije prevario. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti umjesto toga...

Vratite se korak unazad i razmislite jesu li vaše sumnje utemeljene

 Budite realni i pitajte se - jesu li vas obuzele vaše nesigurnosti ili zaista imate osnovanog razloga za sumnju. Ako nemate pravog razloga za misliti da vas partner vara i optužite ga, neće vam lako prijeći preko toga. Zamislite kako je vama kad vas netko optuži za nešto što niste učinile.

Poštujte njegovu privatnost

 Kao što smo već rekli, čitanje poruka i “kopanje” po mobitelu bit će jedna od prvih stvari koje ćete htjeti napraviti. Ipak, ako to napravite, uvjerite se da vas ne vara, ali onda on vas uhvati kako mu poskrivećki čitate poruke, povjerenje će opet biti narušeno, samo što ćete ovog puta vi biti krivi...

profimedia-0263602439

Pričajte s njim

 Pitajte ga da vam kaže istinu. Lijepo ga zamolite da vam da prokleti mobitel. Ako vam ga spremno pruži, možete odmah pretpostaviti da ne skriva ništa, ali ako će vas to umiriti, pred njim pogledajte s kim se dopisuje. Ako vam ne da mobitel, to vam onda već samo po sebi dosta govori o vašem odnosu.

Ako krenete sami u istraživanje, to ne znači da ćete imati jasniju sliku

 Recimo da mu i uzmete mobitel i pročitate poruke - lako se može dogoditi da pročitate nešto izvan konteksta ili nešto što ne razumijete do kraja. To će samo pogoršati vašu sumnju i neizvjesnost, ali i dalje nećete imati odgovore koje tražite.

Stvorite izlaznu strategiju

 Prije nego što se potpuno preobratite u FBI agenta i regrutirate još nekoliko frendica, uzmite malo vremena za sebe i razmislite što ćete napraviti ako vas zaista vara. Ako ste u braku, hoćete li probati spasiti stvar ili biste trebali angažirati odvjetnika - nemojte o takvim stvarima odlučivati impulzivno, u trenutku bijesa. Ako preko tako nečeg ne možete i ne želite prijeći, bolje je da imate izlaznu strategiju prije nego što se suočite s njim.

 

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo