3 poteza koja zaljubljenost pretvaraju u ljubav

16/05/2019

Istraživanja su pokazala da aktivnosti koje stimuliraju produkciju dopamina mogu probuditi romantične osjećaje. Samo ih trebate pokrenuti...

1. Probudite njegovu ljubomoru. Naravno, u sitnim dozama. Uputite najslađi osmijeh konobaru dok ste s njim na večeri ili zagrlite njegovog frenda. Ovi suptilni potezi koji pokreću ljubomoru pokazat će vašem dragom da vas drugi muškari itekako primijećuju. Sama pomisao na to da bi partner mogao zastraniti pojačava aktivnost dopamina. Istraživanja su pokazala da ste u očima partnera vrijedniji kad vas drugi žele. No budite pažljivi s ovom taktikom. Flertajte taman toliko da vaš dečko vidi da ste poželjni drugima, ali bez prave prijetnje njegovim osjećajima.

2. Ponekad pobjegnite od njega. Ne držite dragog grčevito za ruku ili još gore nogu i nemojte ga moliti da ne ide ako mora otići i to dobro znate. Ništa nije toliko neprivlačno kao očajničko 'ne ostavljaj me!' Kad se u trenucima rastanka ponašate ležerno u njegovoj se glavi roje pitanja, a rezultat toga je dopaminski odgovor koji pojačava njegovu želju da vrijeme provodi s vama. Sljedeći put kada se budete rastajali dajte mu brzinsku pusu i krenite svojim putem, ili budite vi ta koja će prekinuti telefonski razgovor, koja će prekinuti večernje druženje i otići kući ili napustite njegov stan prije nego se probudi. Ljudi uvijek žele ono što ne mogu lako dobiti.

3. Natjerajte ga da se zaljubi u vas, i pustolovine koje ga s vama očekuju. Predvidljivost je najbrži ubojica ljubavnog apetita. Zato zaboravite na mirne večeri uz dostavu hrane i posuđeni film. Umjesto toga napravite nešto neočekivano. Ugurajte ga napola odjevenog sa sobom pod tuš. Nova i uzbudljiva iskustva stimuliraju ljubav jer podižu aktivnost dopamina u mozgu. Igrajte igru pitanja i postavite ona koja će vam otkriti o kojim aktivnostima sanja. Kada saznate da npr. oduvijek želi roniti upišite vas oboje na tečaj. Iznenadite ga i ubuduće će ga zabava i uzbuđenje zbog te aktivnosti asocirati na vas.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj