10 stvari koje nam u vezi znače najviše na svijetu

02/09/2019

Ovoga se nikada nećemo zasititi...

1. Pitanje kako nam je prošao dan. Pitanje jednostavno poput ovoga možda ne zvuči kao išta posebno, ali nam jasno daje do znanja kako mu je stalo do naizgled malih stvari i želi naučiti nešto više o njoj.

2. Otvaranje vrata od auta. Kavalirstvo možda i jest ugroženo, ali nikako mrtvo. Ako nas želite impresionirati u ranim fazama veze ili nas možda podsjetiti da smo vam i dalje itekako posebne, pristojan potez poput ovoga bit će i više nego dovoljan.

3. Dugi zagrljaji i poljupci. Samo par sekundi više govori toliko puno, a prevodi se kao: „Ne zaboravi da te volim.“

4. Pozorno slušanje. Ne govorimo o onom usputnom „mhm“ dok provjerava e-mailove. Onda kad nas stvarno sluša, pokazuje nam da smo vrijedne njegove potpune pažnje i ništa manje od toga.

5. Telefonski pozivi. Čini se da izumiru pod komunikacijom porukama, pa su i cjenjeniji. Telefonski poziv govori da želi čuti naš glas više nego gledati u prazninu između poruka.

6. Komplimenti. Pretjerivanje u tome zna biti jako iritantno, ali onda kad nam kažu da im se nešto na nama jako sviđa, zbog toga se osjećamo puno bolje.

7. Sjećate detalja iz prethodnog razgovora. Onda kad spomenu naizgled nebitan detalj iz prethodnog razgovora, pokazuju nam da nas slušaju – čak i onda kad nas pitaju je li Martina s posla još uvijek na bolovanju.

8. Držanje za ruku. Čini se trivijalno, ali držanje za ruku upravo je zbog toga često zanemareno. Onda kad posegne za našom rukom, pokazuje nam da je ponosan što baš on može biti taj koji će stajati pored nje.

9. Spontane slatke poruke. Čak i ako je samo: „Nadam se da imaš dobar dan – fališ mi“, bit će dovoljno da nam da do znanja da misli na nas i da se zbog toga smješkamo ostatak dana.

10. Spontano „Volim te“. Te dvije riječi u trenutku kad ih najmanje očekujemo čine ih toliko puno posebnijima. Bez obzira na to je li u autu dok se vozimo negdje ili u tišini dok gledamo film, toga se nikad nećemo zasititi.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj