Zašto ulje kokosa ne smijete nikada staviti na lice

11/02/2018

A posebno ne imate li problema s aknama...

Posljednjih godina ulje kokosa pojavilo se na beauty horizontu kao čudotvorni proizvod koji se može i treba koristiti na sve moguće načine, u različite svrhe. No čini se kako ga ipak ne bismo trebali uzdizati u nebesa i reklamirati kao nezaobilana beauty proizvod.

Cult Beauty nedavno je održao predavanje na temu problema s aknama, a jedna od glavnih tema i zaključava je bila kako ulje kokosa ne bismo ni slučajno trebali stavljati na kožu lica.

Ulje kokosa na koži se ne ponaša poput čistog biljnog ulja, već se više ponaša poput voska, kao i ulje jojobe. Veoma je komedogeno, što znači da ne prodire u pore, već zbog toga 'sjedi' na njima i doprinosi začepljenju istih. A što su pore vašeg lica začepljenije, to ćete imati više problema s aknama te će k tome vaša koža zbog nedovoljnog upijanja biti samo dodatno isušena. A oism navedenoga, ne sadrži dovoljno nutrijenata koji hrane kožu kao što je to slučaj s uljem baobaba, šipka ili tamanu ulja.

A što se upotrebe ulja kokosa za čišćenje lica tiče, učinak je isti. Ono će stvoriti film na licu i dodatno čepiti pore. Ako ste baš uvjereni kako ne postoji bolji proizvod za čišćenje lica, koristite ga samo za uklanjanje šminke s očiju, a izbjegavajte upotrebu na ostatku lica. Ili isprobajte puno sretnije rješenje – arganovo ulje!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo