Wasabi za efekt napumpanih usana?

30/11/2016

Ne, uopće se ne šalimo!

Jeste li ikada sjedili u sushi-baru, gledali u tanjur pun sushija, i razmišljali što bi se desilo kad biste cijelu tubu wasabija istisnuli u usta? Ili, još bolje - na usta!

Oni koji su otišli korak dalje u potrazi za odgovorima (oni koji su nanijeli wasabi na usne), otkrili su da on djeluje kao “lip-plumper” tj. da čini usne punijima. Puno punijima.

Wasabi, kao što znate, je zalena pasta načinjena od biljke koja je nevjerojatno pikantna, a ako je previše stavite, dovest će vas do suza - doslovce.

WASABI

Po intervjuu koji je dermatolog Joshua Zeichner dao za Refinery 29, wasabi iritira kožu, i zapravo nadražuje kožu, od čega se one čine punijima, jer su zapravo - natečene. Također, kaže da je wasabi potpuno bezopasan ako se koristi umjereno na usnama.

Beauty blogerica Farah Dhukai, poznata po tome što isprobava sve ono što se ostali ne usude, testirala je ovaj trik na Instagramu. Isprobala je pastu od wasabija (koju je kupila za male novce u supermarketu na odjelu egzotične hrane), utrljavši je na usne i ostavila da djeluje minutu. Nakon toga je odstranila wasabi s usana i odmah nakon toga nanijela melem za usne kako bi umanjila osjećaj da joj “usne gore”.

Pogledajte rezultat na njezinom Instagramu.

A video posted by Farah D (@farahdhukai) on

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo