Ups! Zabrljala sam: Kako popraviti sve beauty pogreške

18/11/2015

Ljepota zahtjeva puno rada, truda, ali i iskustva. Ipak, bez obzira na to koliko ste puta stavili tuš ili maskaru, nezgode će se uvijek događati. Zato je dobro znati kako ih brzo popraviti.

Brzo i jednostavno. Što činiti kad:


...ste nanijeli previše losiona za samotamnjenje ili ste ga nanijeli pogrešno:

Pokušajte ga ukloniti muškom pjenom za brijanje. Nanesite pjenu, a zatim ju nekoliko minuta ostavite na koži prije uklanjanja. Ako to ne pomogne, nanesite šminku za tijelo i prekrijte dijelove na kojima ste zabrljali.

...nanijeli ste previše rumenila ili bronzera, a nemate vremena sve raditi ispočetka:

Uzmite veliku četku za ublažavanje koja će ukloniti višak. Druga je opcija lice prekriti bezbojnim puderom koji će imati efekt izbljeđivanja.

...iskoristili ste krivu nijansu podloge i prekasno ste to primijetili:

Ispravite greške bronzerom ili puderom, ali najbolji spas i dalje je ukloniti podlogu i nanijeti novu. Koristite li veliku četku za podlogu, potrebno vam je samo nekoliko sekundi za ponovno nanošenje. Možete pokušati novu podlogu nanijeti na postojeću, ali završit ćete s previše šminke na licu, a nećete uštedjeti puno više vremena.

...nanijeli ste previše maskare i trepavice su vam slijepljene:

Nakon što se maskara osuši, jedina je opcija ukloniti ju i ponovno ju nanijeti. Ako pokušate razdvojiti trepavice, napravit ćete još veći nered i riskirati lomljenje trepavica. S dobrim krpicama za odstranjivanje šminke, maskaru možete ukloniti i bez diranja ostataka šminke na očima.

...nanijeli ste previše suhog šampona:

Postoji nekoliko trikova s kojima ćete eliminirati bijele točkice na kosi. Dobro izmasirajte tjeme i šampon pokušajte rasporediti po cijeloj kosi. Zatim dobro iščetkajte kosu. Ako ni to ne pomaže, nanesite malo ulja ili seruma za kosu kako biste prekrili ostatke šampona.

...patite od iritacije nakon brijanja:

Prvo, riješite se žileta. Ovo je znak da je oštrica stara i otupjela. Nakon toga, na kožu nanesite losion na bazi aloe vere ili kokosovog ulja kako bi smirili upaljeno područje. Da, još jedan razlog zašto je kokosovo ulje apsolutni „must have“.

...porezali ste se tijekom brijanja:

Nema ništa goreg od toga kad pogriješite radeći nešto što sad vjerojatno radite već desetljećima. Ali te se stvari događaju. Kod porezotina je najvažnije zaustaviti krvarenje. Za najbrže iscjeljivanje na porezotinu prislonite kockicu leda ili nanesite par kapi Visina. I jedno i drugo smanjuje krvne žile i time ubrzava proces zacjeljivanja. Nema na čemu.


Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj