Uništava li vašu kosu način na koji nosite svoju torbicu?

26/06/2016

Naši omiljeni modni detalji uvelike utječu na zdravlje naših uvojaka, a da toga nismo ni svjesni...

U svoju kosu ulažemo puno truda i vremena kako bi naši uvojci ostali mekani, sjajni i zdravi. Zato je teško pomiriti se s činjenicom da našu kosu može uništiti nešto što volimo gotovo jednakom mjerom – naše torbice.

Ipak, frizeri tvrde kako upravo te prekrasne stvarčice uvelike utječu na zdravlje naših uvojaka, a da toga nismo ni svjesni.

Većina nas ne može zamisliti izlazak iz kuće bez torbice, ali obratite li pažnju, primijetit ćete kako je vaša kosa (u manjoj ili većoj mjeri) tanja na onoj strani na kojoj nosite torbicu. Vjerojatno ste se svi bar jednom pronašli u situaciji u kojoj je vaša kosa ostala zarobljena pod naramenicom. Jedan okret glave i imate osjećaj kao da vam je netko počupao sve vlasi iz glave. Pa, to i nije potpuno pogrešno.

Problem je u tome što se kosa često nalazi na putu remenu vaše torbice koja ju, zatim, povlači i postepeno čupa tako stvarajući trajnu štetu.

Stvari su još gore ako vaša omiljena torbica ima metalan lanac (da, tebe gledamo, Chanel) budući da se kosa tad još lakše može zapetljati unutar lanca.

gg

Pa, što učiniti?

Ne brinite, nećemo vas pokušati uvjeriti da stan ne napuštate bez torbice. I mi ih volimo jednako kao i vi. Uostalom, gdje ćemo staviti sve one crne ukosnice, mobitel, novčanik, sedam različitih balzama za usne, dvije godine stare račune i kišobran (očito).

Srećom, pronašli smo rješenje. Pobrinite se da vaša torbica nema nikakvu kopču u blizini vaše kose, a vi podignite kosu ili se pobrinite da ona bude odmaknuta od remena.

Drugi savjet je pobrinuti se da vaša kosa ostane hidratizirana. Suhi vrhovi pucaju lako, ali ne i oni njegovani, zato se pobrinite da bar jednom tjedno kosi posvetite malo više vremena koristeći maske za dubinsku njegu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj