Tko smišlja sva ta imena?

15/03/2019

Lakovi za nokte često imaju smiješna imena. Ovo su naši najdraži

Rice Rice Baby, Ja zapravo nisam konobarica, Cosmo - Not Tonight, honey!, Na čvenku s kraljevićem, Ruski rulet, Hlačice u plamenu, Brineta na internetu, Crvene tange na brakorazvodnoj parnici…

Ne, to nisu imena američkih komedija, već imena kojima make-up kuće daju svojim nijansama lakova za nokte.

Nomenklatura lakova za nokte zabavlja nas ponekad i više od njihovih šarenih nijansi, a zanimljivo, naišli smo i na blog, koji doduše u zadnje vrijeme nije baš aktivan, ali koji se bavi upravo tom tematikom: Stupidnailpolishnames (u prijevodu, "glupa imena lakova za nokte) je popularna internet stranica (u prijevodu “glupa imena lakova za nokte”) koja na humorističan način analizira sva nova začudna imena koja se pojavljuju na svjetskim policama s lakovima. Ipak, ime laka koje nas je najviše oduševilo je autoironično ime nijanse laka pod imenom “Who comes up with all those names?” ili “Tko izmišlja sva ta imena?” Genijalno!

opi-infinite-shine-rice-rice-baby-tokyo-2019-nail-polish-collection-isl-t80-15ml-p26530-102232_zoom

OPI Rice Rice Baby lak za nokte iz kolekcije Tokyo 2019.

(99,90 kn)

No, imamo i odgovor na to pitanje, koje smo postavili slavnoj Suzi Weiss-Fischmann, osnivačici OPI-ja, koja nam kaže da je u početku sama smišljala sva imena, a zatim bi pozvala nekog iz tvrtke kod koga bi prepoznala smisao za humor, a polako se to pretvorilo u prave evente: "Smišljanje novih imena su brainstorming sastanci na kojima naručimo catering (najčešće nešto jako nezdravo, sjednemo za okrugli stol, i počnemo. Isprva nas je bilo samo 6, a kasnije su počeli dolaziti i neki 'pridruženi članovi. Moram reći da su to najzabavniji sastanci na kojima svi žele biti!", kaže Weissmann, osnivačica i kreativna direktorica OPI-ja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj