Tijelo za 5

26/03/2019

Nitko ne izgleda poput supermodela - osim njih samih. Imamo par trikova kako “refreshati” stas. Niš’ posebno.

Priznajemo, pomalo nas tješi to što celulit ne diskriminira (što bismo vidjeli kad bismo ovim Victoria’s Secret supermodelima s malo vatice i micelarne vode prošli po koži i skinuli body make up): celulit mogu imati svi, bez obzira na to jesu li mršavi ili manje mršavi, žene ili muškarci, supermodeli i obične žene.

Odmah na početku trebamo riješiti sljedeće - čarobni štapić koji će vas pretvoriti u make upom korigirani supermodel Victoria’s Secreta bez (vidljiva) celulita jednostavno ne postoji. Za one koji su zaboravili, pojava celulita na koži rezultat je prekomjernog nakupljanja masnoće između tkiva u dubljim slojevima kože, zbog čega koža na površini gubi elastičnost i postaje neravna. Ali zato postoje trikovi koji smanjuju vidljivost tih nesretnih nakupina masti koje su se na našoj koži odlučile smjestiti baš u obliku narančine kore. Donosimo vam neke trikove kako smanjiti vidljivost ozloglašene riječi na C.

VICTORIA'S SECRET 1

Što je to celulit?

Celulit je fenomen ovisan o hormonalnim stanjima tipičnim za žene, a nastaje zbog neravnoteže između nakupljanja i razgradnje masti u masnim stanicama. Mnogo toga utječe na njegovu pojavu: neuravnotežena prehrana, loša cirkulacija, sjedilački način života, stres, nasljedni faktori... Vjerojatno to već znate, važna je i tjelesna aktivnost pa smo pitali Cosmo beauty stručnjake za poneki savjet. Najbolji sport u borbi protiv celulita je džoging jer ponavljanjem pritiska pete poboljšava se cirkulacija. Džoging možete zamijeniti hodanjem kako biste sačuvali zglobove, ali važno je da se redovito bavite nekom fizičkom aktivnošću, ako je moguće dva do tri puta tjedno te minimalno 40 minuta bez prekida. Ujutro, prije doručka, vježbanje će dati najbolje rezultate jer je između 7 i 8 sati povećano lučenje kortizola (hormon aktivnosti), adrenalina i noradrenalina (hormona za podnošenje napora i stresa). Ako niste jutarnji tip, preporučuje se vježbanje prije ručka ili prije večere.

Piling svemogući

Objavite rat celulitu na svim frontovima, a počnite trljanjem. Ne onim “body-to-body” (iako je svaki tip tjelesne aktivnosti, pa i one seksualne, uvijek dobrodošao), nego trljanjem na suho, za koje stručnjaci, poput dr. Lamees Hamdan, osnivačice brenda Shiffa Skincare, tvrde da je ključ uspjeha. “Trljanje kože na suho sjajna je ideja za detoksikaciju kože. Pazite samo na to da trljate od donjeg dijela nogu prema gore, prema međunožju, što odgovara prirodnom smjeru toka limfe”, upozorava dr. Hamdan. Rukavicom od frotira, ili običnim frotirnim ručnikom, istrljajte kožu na suho, a potom je, kažu naši beauty eksperti, potrebno napraviti i piling uz kozmetičku pomoć na dijelovima tijela koje želimo “promijeniti” (mi volimo one Biologique Recherche Gommage P50 Corps koji djeluje mehanički i biološki). Da masaži Nakon pilinga kombinirajte neki od anticelulitnih tretmana s masažom, najbolje dva puta tjedno s naglaskom na problematična područja tijela - najbolje masažom kružnim pokretima ili četkom u smjeru srca jer je većina anticelulitnih preparata formulirana tako da olakšava masažu (u prijevodu, glatke su teksture). Naime, masaža utječe na adipocitna tkiva (jedan od glavnih krivaca za celulit), pomaže izlučivati lipide i preoblikuje stas. Možda će vam zvučati glupo, ali pri masaži i automasaži važno je da se osjećate ugodno pa je lijep miris proizvoda iznimno važan za njegovu učinkovitost, što je među prvima shvatio Shiseido Advanced Body Creator, preparat koji mirisom potiče pozitivno djelovanje.

VICTORIA'S SECRET 2

Prehrana je važna

Tako barem tvrde nutricionisti, a među njima i Christian Latge, doktor nutricionist iz laboratorija Pierre Fabre, koji ima nekoliko zlatnih pravila. Zapravo, toliko su zlatna da je najbolje da ovaj dio teksta izrežete škarama, plastificirate u prvom fotostudiju i držite ih u novčaniku kao podsjetnik. “Zlatno pravilo kaže - tri do pet obroka u utvrđeno vrijeme tijekom dana. Intervali obroka trebaju se poštovati jer unošenje nereda u prirodne ritmove organizma neobuzdanim posezanjem za jelom u bilo koje doba svaki put izaziva otpuštanje inzulina koji potiče nakupljanje masnoća. Ujutro je najjednostavnije postići izbacivanje masti iz stanica”, savjetuje dr. Latge. Možemo si, dakle, priuštiti energetski doručak sa sporo razgradivim šećerima i lipidima, no tijekom prve polovice dana trebali bismo apsorbirati 70 do 80 posto dnevnog energetskog unosa. Uvečer se pokreću mehanizmi intenzivnijeg nakupljanja masnoća, a oni koji utječu na reduciranje su zakočeni. Večera stoga ne smije biti preobilna, savjetuje nutricionist. Osim toga, imamo i nekoliko pravila uravnotežene prehrane. Prvo, jedite raznoliko: najbolji je način postizanja uravnotežene prehrane jesti sve te tako zadovoljiti potrebe za makronutrijentima (bjelančevine, masti, ugljikohidrati) i mikronutrijentima (vitamini, minerali). Drugo, jedite kad ste gladni: jedite kako biste utažili glad, ne više. Raznolikost prehrane pomaže boljoj kontroli konzumiranih količina. Polako žvačite kako bi se osjećaj sitosti postigao u kraćem vremenu. Treće, u svaki obrok uvrstite voće i povrće (sirovo ili kuhano) koje ima snažnu hranjivu i zaštitnu vrijednost, uz minimalni unos kalorija. Četvrto, maksimalno reducirajte preobilne, previše masne i previše slatke proizvode. Oni se najčešće uzimaju zbog užitka, ali na štetu zdravlja. I na kraju (to već znate), pijte ponajprije između obroka (najmanje litru vode po danu), što osigurava održavanje dobre hidriranosti tijela i eliminaciju štetnih tvari.

VICTORIA'S SECRET 3

"Photoshop" je ključan

Nismo ni mi od jučer, znamo da supermodeli Victoria’s Secreta imaju šminku, i to ne samo na licu nego i na tijelu! Tekući puderi za tijelo, konturiranje ruku, nogu i trbuha trikovi su kojima se služe vizažisti za velike modne revije, holivudske filmove te u svim ostalim industrijama gdje netko treba izgledati ljepše nego u stvarnosti. Dakle, kao kada objavljujete selfie na Instagramu pa birate filter uz koji najbolje izgledate ili kada nagovarate prijateljicu da vas fotka na plaži nekoliko puta, sve dok ne budete zadovoljni kutom pod kojim sunce pada na vaše lice. Da, sve je to “photoshop” u prenesenom smislu riječi, a u doslovnom, imamo nekoliko trikova koje smo naučili od naših najdražih Cosmo vizažista. Piling je prvi korak kojim ćemo ukloniti sav višak mrtvih stanica. Nakon toga kožu njegujemo kako bismo izgladili njezinu površinu i dali joj sjaj (tu nastupaju ulja koja najbolje sjaje) i na kraju dolazi stari dobri trik s tekućim i brončanim puderom. Cijelo tijelo (ako treba) ujednačimo preparatom za samotamnjenje (Cosmo lajka St. Tropez, lijevo), a zatim brončano ulje ili brončani puder strateški nanesite po sredini butova i cjevanica. Tako će vam noge izgledati duže i tanje! Jeste li zapisali?

A sada, “You Better Work”, kako kaže Britney!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj