Što nas lijepo čeka u 2020. godini?

03/01/2020

Koji nas beauty trendovi čekaju u 2020. godini, čemu se možemo veseliti, a čemu nadati? Svijet kozmetike svake godine iznenađuje pa će tako biti i ove.

Kada bolje razmislimo, prošla je godina bila burna, a cijelo desetljeće još burnije. Od 2010. do 2019. gledali smo kako Instagram mijenja svijet medija, a društvene mreže mijenjaju način na koji komuniciramo, kupujemo, konzumiramo zabavu. Svaki je veći seg­ment ekonomije dobio po jednu veliku aplikaciju koja je promijenila sustav funkcioniranja - od Wolta, preko Bolta, Ubera, Amazona, Netflixa, Applea i ostalih. Meghan Markle je odjednom promijenila lice kraljevske obitelji, Grime, Charli XCX, Kesha i Billie Eilish uzurpirali su pop glazbenu scenu, pete su se smanjile, obrve postale veće, a jedan neodgojeni ljubitelj sprejeva za samotamnjenje s previše narančastog pigmenta ušao je u Bijelu kuću. Prošlo je desetljeće, upravo zahvaljujući društvenim mrežama i posebice Instagramu, generiralo upitne trendove kao što su duga ispeglana kosa (ako ne i sofisticirana perika), XXL obrve, ali i eko kozmetika ‘nepoznatih brendova’ koji su se u vrlo kratkom roku uspjeli domoći slave. Koja je njihova tajna? Transparentnost i iskrenost. No koji će se od tih trendova zadržati u 2020. godini u svijetu ljepote? Za početak, ‘clean’ kozmetika više neće biti opcija nego imperativ u formulaciji novih krema. Tko više želi sastojke koji su na crnoj listi? AI (augmented reality ili proširena stvarnost) imat će veliku ulogu u načinu kako kupujemo make up, a to dokazuju L’Oréal Paris Genius i druge aplikacije koje omogućuju ‘testiranje’ prije kupnje. UI (umjetna inteligencija) već je ušla, a zasigurno će i ostati u svijetu kreacije parfema, samo još ne znamo kako i može li stroj napraviti bolji parfem od čovjeka. Dobro došli u svijet beauty trendova koji nas čekaju u 2020. godini.

PERSONALIZIRANI SERUMI

3614272508866_GENIFIQUE_MICROBIOME_115ml_2

Brendovi kao što su Ordinary, Hylamide i Clinique iD već nude personaliziranu njegu za lice ovisno o specifičnim potrebama. Trend “sam svoj dermatolog” proširit će se 2020. godine. Ipak, ponajprije se konzultirajte s dermatologom.

 

DOLAZE NOVE MAKE-UP APLIKACIJE

Modiface-L´Oreal

L’Oréal je prošle godine kupio ModiFace, tvrtku specijaliziranu za AR (proširenu stvarnost) i umjetnu inteligenciju te u suradnji s Amazonom nudi prvu pravu opciju isprobavanja kozmetike na Amazonu. Pomoću ove inovacije moći će se koristiti kamera za isprobavanje različitih nijansi ruža u videozapisu uživo ili u selfieju.

PROLJETNE MAKE-UP KOLEKCIJE 2020. 

01_MA2019_01_0077_CMYKVizažistica Lucia Pica predstavlja nam svoju viziju nove Chanelove žene za proljeće 2020. kolekcijom Desert Dream inspiriranom bojama pustinje.

MANJE KEMIJE, VIŠE PRIRODE

_cn_my-clarins_documents_2019_myClarins_Still_Life_Re-boost_Refreshing_Hydrating_Cream_RGBTrend tzv. clean kozmetike bez sastojaka koji su na crnoj listi u 2020. više neće biti opcija nego imperativ (na fotografiji, Clarins My Clarins, linija sa 88% sastojaka prirodnog podrijetla)

PILULA PROTIV PRIŠTIĆA

STURM28079Američki beauty mediji pričaju o spironolaktonu (u HR adenon), novoj ‘tableti protiv prištića’. Hoće li postati trend i u Hrvatskoj?

UMJETNA INTELIGENCIJA U PARFEMIMA

She was an Anomaly 100 mlEtat Libre d’Orange predstavio je parfem She Was an Anomaly, koji je kreirala Daniela Andrier u suradnji s ‘carta’ alatom umjetne inteligencije. Je li to budućnost parfema?

 

UNISEKS PARFEMI

U doba fluidnog seksualnog identiteta uniseks parfemi žarit će i paliti (na fotografiji: Gucci Mémoire d’une Odeur, uniseks parfem i njegova reklamna kampanja s Harryjem Stylesom u glavnoj ulozi)

 

NOVI NAČINI PARFUMIRANJA

PACKSHOTS_LD 2Chanel za proljeće predstavlja Chance Fragrance Pens, olovke za parfumiranje.

MAKE-UP KAO NAKIT, ILI NAKIT KAO MAKE-UP?

profimedia-0484769793

Osim egzotičnog nakita kakav smo vidjeli na modnim pistama Valentino spring/summer 2020., make up će u novoj godini koketirati upravo s modnim dodacima. Zlatne obrve sa šljokicama u nijansi naušnica? Ovaj trend će u nekom nosivijem obliku sigurno zaživjeti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj