Što kažete na ideju da zaboravite na depilaciju?

23/04/2014

Ili suprostavljanje konvencionalnim standardima ljepote jednostavnim odbijanjem bilo kakve depilacije...

Tek što se malčice slegla prašina koju su podigle promoviranjem slobodnog krvarenja za vrijeme menstruacije, feministički pokret započeo je s kampanjom kojom nastoji potaknuti žene da se suzdrže od depilacije pazuha, a kako bi time protestirale protiv konvencionalnih standarda ljepote.

Fotograf iz Londona, Ben Hopper, krije se iza 'Natural Beauty' serije fotografija koja prikazuje modele i glumice u prirodnom, nedepiliranom izdanju. Projektom se nastoji dokazati da se žene ne trebaju prilagođavati očekivanjima društva kako bi bile smatrane privlačnima i lijepima. Osim izbjegavanja depilacije, modeli su nosili minimalne količine šminke, kako bi se naglasila prirodna ljepota.

Hopper je svjestan da će fotografije privući pažnju i izazvati iznenađenost, no priznaje da mu je to i bio cilj. ''Kako sam postajao zreliji, kao osoba i kao umjetnik, shvatio sam da mi se sviđaju nedepilirani pazusi; mislim da mogu predivno izgledati.'', rekao je.

Kako je i očekivano, kampanja je izazvala podijeljene reakcije. Jedni se dive ženama zbog hrabrosti da pokažu neobrijane pazuhe, dok je drugima i sama pomisao na to odvratna i neshvatljiva. Kojoj struji mišljenja vi pripadate?

Photo credit: Ben Hopper

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo