Spoiler alert: šišanje neće učiniti da vaša kosa brže raste!

11/10/2019

Vrijeme je da se pomirite s činjenicom da su vam lagali cijelog vašeg života...

U svijetu ljepote i beauty savjeta i trikova, postoje stvari za koje pouzdano znamo da su istina. Kao na primjer da proizvodi sa SPF zaštitnim faktorima štite kožu od štetnog sunčevog zračenja. Ili na primjer da retinol učinkovito pomaže u borbi protiv bora. Međutim, jedna od najtvrdokornijih laži koja nema veze s istinom je ona da će vam, ošišate li se, kosa početi brže rasti.

Znamo da je ovu istinu teško probaviti, ali krajnje je vrijeme da prestanete vjerovati u bajke. Celebrity frizerka Angela C Styles odlučila je uhvatiti se u koštac s tvrdokornim mitovima i sva lažno utemeljena uporišta sasjeći u korijenu. 'Uvriježeno je mišljenje kako ćete šišanjem postići da kosa raste brže, ali to baš i nije točno. Šišanje, ipak, pomaže da vaša kosa raste zdravije jer šišanjem uklanjate kosu koja bi s vremenom popucala, a zbog čega u konačnici nikada ne biste dočekali dužu kosu.'

via GIPHY

Laički rečeno, izbjegavanjem šišanja i podrezivanja vrhova, svojim ispucalim vrhovima dajete priliku da nastave pucati i širiti se sve više i dalje po dužini vaše kose. Dakle, redovito šišanje pomoći će vam održati i lagano puštati dužinu kose, ali neće pomoći da kosa zapravo duže raste. A ako baš silno želite ubrzati njezin rast, najbolje je potražiti dodatke prehrani koji će vam u tome pomoći. Ključno je da tragate za proizvodima koji sadrže biotin, poznatiji i kao vitamin ljepote za zdravu kožu, nokte i kosu. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo