Odgovori na vaše beauty nedoumice

12/01/2011

Cosmo je odgovorio na pitanja o ljepoti naših čitateljica. Pročitajte odgovore i saznajte korisne savjete i trikove koji će vam biti od pomoći...

d

1. Je li moguće da mi je lice postalo imuno na sredstvo za čišćenje koje koristim već mjesecima? Ne. Ali ako vam se čini da sredstvo koje već dulje koristite više nema isti efekt, to je zato što koža ima drukčije zahtjeve za različita godišnja doba. Tijekom ljetnih mjeseci koža luči više masnoće i zato trebate koristiti sredstvo za čišćenje koje matira kožu (probajte Avon Liiv Botanicals Rejuvenating Cleanser).

2. Volim uvijati trepavice, ali ih uvijač lomi i oštećuje. Što da radim? Iskušajte sljedeći trik: uvijač za trepavice zamijenite plastičnom žlicom. Možda vam to zvuči smiješno, ali njom možete postići isti efekt, a trepavice neće biti oštećene. Izvijte trepavice nagore i pritisnite ih unutrašnjom stranom žlice. Držite nekoliko sekundi, a zatim nanesite maskaru.

3. Na plažu idem sa šminkom, je li to loše? U tome nema ničeg lošeg ako vodite računa o teksturama koje stavljate na lice. Izbjegavajte kremastu šminku koja će se na suncu istopiti brže od sladoleda. Lagani sjaj za usne, vodootporna maskara i sjenila u prirodnim zemljanim tonovima su sve što vam je potrebno. Probajte L’Oreal Made for Me Naturals paletu za plavuše ili brinete.

4. Na suncu moje obrve posvijetle i dobiju žućkastu boju! Kako to spriječiti? Baš kao kosa, i obrve na suncu mogu promijeniti pigment. Jedini način da to spriječite je da nanosite sredstvo sa zaštitnim faktorom koji sprečava djelovanje UV zraka. Predlažemo da izaberete proizvod za sunčanje u stiku jer se on na obrvama neće presijavati kao krema. Osim toga, vosak će definirati i fiksirati dlačice obrva. Ako ipak promijene boju, sjenčajte ih olovkom u vašoj prirodnoj boji.

5. Koliko često na plaži trebam nanositi mlijeko za sunčanje? Dermatolozi su došli do magične formule kojom se može izračunati djelovanje zaštitnog faktora. Ako, primjerice, imate svijetlu i osjetljivu kožu, na suncu bez zaštite možete provesti samo pet minuta. Uz SPF 20 to se vrijeme produljuje. Ali nemojte se previše oslanjati na to jer neka sredstva nisu dovoljno otporna na svjetlost ili vodu. Zato svaki put nakon izlaska iz vode obrišite kožu i nanesite novi sloj.

1 od 2

Novo

Komentiraj