Odaberi tuš za oči baš po tvojoj mjeri!

24/06/2019

Odabir idealnog tuša za oči temelji se na rezultatima koje od njih očekujemo. Ovo je vodič kroz sva 4 tipa...

Tuš u olovci. Tehnički, ovo ni nije tuš, već olovka za oči.

Najbolji je prijatelj za početnice u svijetu šminke za oči. Čak i ako imate dvije lijeve ruke, tuš u formatu olovke nanosi se vrlo lako. A čak ako i pogriješite, možete glumiti da je to bilo namjerno, i kistićem za sjenilo razmazati liniju i napraviti "smokey eyes" efekt. Loša strana je da olovka za oči ne traje dugo i ima tendenciju brisanja usporedo sa zalaskom sunca. Ovisno o formuli, olovka do kraja dana izblijedi ili se spusti. Osim toga, olovka za oči nikada nije pretjerano precizna niti uredna.

Tuš u gelu.

Ovu verziju tuša za oči najviše vole profesionalni vizažisti. Dolazi u dva dijela: teglica s pigmentima u gelu + specijalni kistić za nanošenje. Ova verzija tuša za oči pruža najglamurozniji i najsofisticiraniji efekt na očima, a budući se nanosi četkicom, možemo se vrlo lako igrati s intenzitetom i debljinom linije koju želimo. U toj priči su najvažnije četkice: možete birati između tankog kistića s kojim možete postići tanke crte ili s malo šire četkice s kojom možete kontrolirati oblik linije vrlo lako. Ovaj tip tuša za oči nije za početnice, a loša strana ovog tuša je format u kojem dolazi: budući da se nanosi kistićem, a količina koju nanosimo nije automatski dozirana, s njim je najlakše pretjerati.

Klasični tekući tuš.

U pakiranju s tankim kistićem, tekući tuš je taj koji je najpopularniji među curama. 
Linija koju možete postići tekućim tušem je nezamjenjiva jer pruža ekstremnu preciznost. Osim toga, zbog toga što je formula tekuća, ovaj tip tuša dugo traje na očima, i pruža blistavi efekt. Zbog gustoće pigmenata, skoro je nemoguće dobro kontrolirati intenzitet boje (koja je najčešće vrlo tamna). 

Osim toga, većina kistića koje dobijete uz tekući tuš ne dopušta kontrolu debljine linije. Drugim riječima, ako želite klasični holivudski look, neće vam trebati više od standardne četkice. Vizažisti kažu da je s tekućim tušem najteže baratati i da za njega treba imati ruku. Mi kažemo: vježbom do savršenstva.
Marker.

Baš kao i kod flomastera koje smo koristili u školi, ovaj tip tuša za oči ima vršak skoro identičan flomasteru (više ili manje ušiljen), napravljen od filca koji dobro upija pigmente.
 Ako ga uperite okomito, dobit ćete vrlo tanku crtu na očima, a ako ga položite, i ako ste u tome stručni, možete dobiti "butterfly" efekt XXL debljine tuša za oči, i to vrlo precizno. Od trenutka kada potegnete crtu na donjem dijelu kapka, ovaj tip tuša se brzo suši i neće se preslikavati na gornji dio kapka. Najbolje kod marker-tuša za oči je to što doista dugo traje. Ali, 
baš zato što se pigmenti ovog tipa tuša brzo suše, morate brzo djelovati pa se ne preporuča onima bez iskustva i brzine.

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo