Može li naša koža biti neraspoložena?

12/10/2017

Studija koju su korejski stručnjaci proveli o osjećajima koji se javljaju kod žena u vezi s njihovom kožom pokazala je da smanjena hidratacija potiče stvaranje negativnih emocija.

Zvuči nevjerojatno, ali Biotherm, kozmetička kuća poznata po svojoj bestseler kremi za tijelo (oni koji je koriste, znaju o čemu govorimo), 2015. godine provela je istraživanje u Koreji o vezi neraspoloženja i suhoće kože i evo što je zaključila: “razina hidratacije uvelike utječe na to kako se žene osjećaju glede svoje kože. Studija koju su korejski stručnjaci proveli o osjećajima koji se javljaju kod žena u vezi s njihovom kožom pokazala je da smanjena hidratacija potiče stvaranje negativnih emocija.

KOŽA VAM JE NERASPOLOŽENA?

Kako dan odmiče, krivulja raspoloženja pada. Gubi se onaj divan osjećaj hidratizirane, glatke i njegovane kože koji se javlja nakon jutarnjeg rituala njege te se do poslijepodneva kod žena javlja osjećaj da je njihova koža umorna i bez sjaja”, tvrde iz Biotherma. Što to znači? Da se naša razina zadovoljstva mijenja iz pozitivnog u negativno ovisno o stupnju hidratacije? Dakle, što žene očekuju od svoje omiljene kreme za tijelo?  “Cjelodnevnu hidrataciju”, spremno odgovaraju. Možda imaju pravo, a možda ne, ali suha koža definitivno je nešto što se pojavljuje sezonski, s velikim promjenama vremena, kakva je ljeto/jesen.

cream mrlja

Takvu promjenu stanja kože (ili njezina “raspoloženja”) zovemo sezonskom suhoćom koja nas zahvaća svake jeseni - čim se aktiviraju grijalice, radijatori i ostali neprijatelji vlažne, zdrave i nahranjene kože. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo