Mitovi i istine o masnoj koži

11/01/2013

Mistificiranje oko masne kože je česta pojava. Često se smatra da je pojava bubuljica, primjerice, rezervirana samo za tinejdžersko doba ili da masnoj koži nije potrebna hidratacija nego samo isušivanje

s

Je li to istina, pitali smo dermatologinju dr. Caroline Debbasch. Na nekoliko najčešćih pitanja u vezi s masnom i problematičnom kožom odgovorila je dr. Caroline Debbasch iz Laboratorija Vichy koja nam razotkriva četiri najveća mita o problematičnoj koži.

 

1. Je li problematična koža doista samo problem tinejdžera?

Ne. Problematična koža nije povezana s godinama, nego s lošim radom kože ,što je često povezano s unutarnjim čimbenicima kao što su hormonske promjene i stres. Čak 3 od 5 žena od 20 do 40 godina života ima problema s nepravilnostima na koži.

 

2. Izazivaju li hidratantne kreme mastan sjaj kože?

Problematičnoj koži također treba hidratacija. Treba odabrati proizvod za njegu s ograničenim sadržajem ulja. Tako ćemo kožu navlažiti, a da pritom ne izazovemo mastan sjaj.

 

3. Može li sunce otkloniti nepravilnosti na koži?

Ne, ni u kojem slučaju! Sunce isušuje kožu pa vam se može učiniti da su nepravilnosti nestale. No UV zrake zapravo izazivaju ozljede te nakon duljeg izlaganja dolazi do povratnog učinka: sebum ponovno izlazi na površinu kože, što stvara nove nepravilnosti.

 

4. Može li se koža naviknuti na aktivne sastojke koje sadržava proizvod za njegu kože?

Naravno. Studije su pokazale da će proizvod koji upotrebljavamo svaki dan biti najučinkovitiji između 2. i 4. tjedna upotrebe.

 

Za kraj smo dr. Debbasch pitali za jedan zlatni savjet o njezi problematične kože, na što je istaknula:

"Problematičnoj koži također treba hidratacija, pri čemu treba odabrati proizvod za njegu s ograničenim sadržajem ulja.“

 

izvor: Laboratoriji Vichy

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj