Male tajne šminkanja koje bi svaka žena trebala znati

14/02/2011

Coco Chanel je govorila – žena nikada ne može biti premršava i prebogata, a mi ćemo dodati ni oči nikada ne mogu biti veće, a usne punije. Cosmo vam odaje super trikove

d

Punije usne: Kako bi se vaše usne činile punije, koristite sjajila. Pokušajte prvo iscrtati vanjske rubove usana korektorom ili bronzerom do dvije nijanse tamnije od vaše boje kože. Tada usnice ispunite zlatnim, bisernim ili sjajilom boje breskve.

Oči širom otvorene: Želite izgledati odmorno čak i kada jedva stojite na nogama? Nemojte samo kao žbuku nabacivati puder, nego prvo nanesite hidratantnu kremu u boji. Kada se ona upije, upotrijebite bež olovku za oči koja će biti u savršenom kontrastu s crvenilom oko vaših očiju.

Sjenilo bez sjena: Kako vam se sjenilo ne bi precrtalo, eliminirajte svu masnoću s kapka, a to je najbolje napraviti puderom. Prije sjenila u boji na kapak lagano nanesite malo pudera u kamenu ili za to specijalizirane podloge.

Hod po crti: Uvijek imajte otvorene oči kada nanosite tuš za oči jer vam inače linije neće biti u potpunosti ravne. Kako bi si olakšali posao i postigli odlične rezultate, nanesite tuš u tri dijela - jedna crtica na unutrašnjem dijelu kapka, jedna na sredini i jedna na vanjskom dijelu. Tada se vratite na početak i samo spojite crte u jednu ravnu liniju.

Prirodno... Ako želite postići savršen prirodni izgled bez puno šminke, trebaju vam proizvodi koji će vašem licu podariti sjaj. Nanesite takva sjajila, rumenila, shimmere... na sredinu obraza, nos, bradu te uz liniju kose.

Veličina je bitna? Ako imate male oči i želite ih povećati, zaboravite na tamna sjenila. Počnite jednim u boji kože, nakon čega trebate nanijeti do dvije nijanse tamnije sjenilo i lagano ga prstima razmazati prema obrvama kako bi izgledalo što prirodnije.

 

Osvježenje:

Kako biste osvježili make up, a time i izgled, blago pošpricajte lice vodom i dok je vlažno, popravite puder ili korektor koji već imate na licu.

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo