Kravlji sir - idealna podloga za fantastične maske

14/06/2018

Osim što je vrlo zdrava prehrambena namirnica, kravlji sir, u kombinaciji s nekim drugim namirnicama, izvrstan je kao temeljni sastojak raznih maski

Opuštajuća maska za lice
Želite li na brzinu napraviti opuštajuću masku za lice, pomiješajte punu šaku sitno narezanog peršina sa 2 žlice sira i obilno nanesite po licu. Držite smjesu pola sata i nakon toga je isperite mlakom vodom.

Jogurt i kravlji sir za njegu dekoltea
Želite li se konačno riješiti sitnih prištića po zoni dekoltea, onda brzo smiješajte jogurt i kravlji sir u jednakom omjeru (da smjesa bude polutvrda) i ostavite djelovati petnaestak minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom i možete se diviti svom novom adutu na tijelu.

Kravlji sir i avocado kao regenerator
kao izvrstan regenerator može vam poslužiti smjesa kravljeg sira i avokada. Zdrobite jedan zreli avokado i pomiješajte ga sa 125 grama sira te u debelom sloju nanesite na lice. Ostavite da djeluje 25 minuta i na kraju isperite mlakom vodom ili uklonite mokrom maramicom. Pomiješate li kravlji sir s bananom (3 žlice sira i jedna banana) stvorili se izvrstan pakung za laktove. Naravno, ako smjesu prije toga niste u hipu pojeli. Pakung će ponovno vaše laktove učiniti baršunasto mekima, na čemu će vam oni biti neizmjerno zahvalni.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo