Koliko često smijete raditi manikuru

21/12/2016

Ne vrijede ista pravila kada su u pitanju obični lak i gel za nokte...

Kada je u pitanju lakiranje noktiju, žene se obično svrstavaju u 3 kategorije -one koje čim primijete najmanje oštećenje jure na manikuru na popravak jer im nokti uvijek moraju besprijekorno izgledati, one koje na manikuru i pedikuru odlaze isključivo u nekim posebnim prilikama i one posljednje koje se nimalo ne opterećuju noktima i koje ne vide problem u tome da ih nalakiraju same ili da ih uopće ne nalakiraju.

Kako biste nokte održali u što boljem i zdravijem stanju, lakirati ih ne biste trebali češće od jednom tjedno, a imate li brazilsku manikuru prilikom koje je uklonjena kutikula nokta, takvu biste manikuru ponavljati trebale maksimalno jednom mjesečno jer inače možete previše oštetiti samu kutikulu i navući razne infekcije.

Što se geliranja noktiju tiče, dopušteno je na manikuru ići dva puta mjesečno, no nikako češće od toga. Naravno, nepotrebno je reći da je uvijek dobrodošlo uzimanje pauze od manikiranja, a posebice ako primijetite da su vam nokti pretjerano lomljivi, krhki, tanki, žuti, oslabljeni... Opskrbite se uljima za njegu i kremama i redovito ih koristite između odlazaka na manikuru - vaši će vam nokti biti zahvalni.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo