Kakvu njegu traži koža u 20-ima

30/12/2016

U 20-ima jeste u cvijetu mladosti, no to ne znači da možete zanemarivati njegu kože...

Dvadesete godine doista su posebne! To su jedine godine u kojima možete pojesti 3 burgera, plesati 5 noći zaredom, isprobati ružičastu irokezu i svejedno izgledati mladoliko i njegovano. No želite li tako izgledati i nakon 20-ih, evo na što biste trebali pripaziti. I ne, mi vas nećemo trpati savjetima o najboljim kremicama, već vas osvijestiti na što biste sve trebali pripaziti želite li da vam koža što duže izgleda mladoliko i njegovano.

1. Brinite o svom zdravlju. Puno sjedenja na fakultetu i/ili poslu mnogima je razlog da se ulijene i jednostavno prestanu vježbati. I da, umjesto da kuhaju, naruče pizzu ili neku drugu dostavu. A loša prehrana kojoj nedostaje vitamin, minerala i zdravih masti znači probleme s razvojem zdravih stanica kože koje predstavljaju barijeru između kože i opasnosti poput sunca i raznih infekcija. Tjelovježba potiče cirkulaciju, a što pomaže regeneraciji kože tijekom spavanja. Dakle, vježbajte redovito i hranite se pravilno!

2. Koristite anti-age proizvode! Unatoč velikoj popularnosti ovakvih proizvoda među generacijom vaše mame, slobodno koristite anti-age proizvode u 20-ima kada se, budimo realni, i događa najviše oštećenja kože koja na naplatu dođu kasnije. Pa sjetite se samo svih festivala, tuluma na plaži, noći i noći nespavanja... A šteta koju zaradite sada, postat će vidljiva tek u 30-ima i 40-ima. Dakle, što ranije krenete s njegom i borbom protiv bora, to bolje za vas!

3. Slobodno mijenjajte rutinu njege. Dvadesete su godine kada počinjemo shvaćati potrebe naše kože, no potrebno je puno vremena da ju doista i naučimo njegovati pravilno i da shvatimo što nam najbolje odgovara. Ovo je vrijeme kada biste trebali eksperimentirati i otkriti koji su proizvodi najbolji za vas. Samo pripazite da ih ne mijenjate prečesto jer biste mogli iziritirati kožu čestim promjenama. A jednom kada pronađete njegu koja vam najbolje odgovara, nje se i pridržavajte.

4. Spavajte dovoljno. Znamo da su dvadesete dušu dale za lude noćne provode, nova poznanstva i da nerijetko biramo ne spavati kako bismo proživjeli što je više toga moguće. Ipak, nedostatak sna ostavit će posljedice na vašoj koži. Tijekom sna, mikrocirkulacija pomaže da što više krvi i kisika dođe do vaše kože, a što pomaže regeneraciji kože i stvaranju novi, zdravih stanica kože. Dakle, imate li ludu noć, nadoknadite san idući dan!

5. Zaboravite na cigarete. Osim što pospješuju šanse za razvoj raznih srčanih oboljenja i karcinoma, cigarete oštećuju i samu kožu uzrokujući bore prije vremena. Pušenje sužava krvne žile, a što znači smanjeni dotok krvi i kisika do kože, zbog čega je smanjena proizvodnja kolagena. Rezultat su preuranjeni znakovi starenja, a to je doista posljednje što želite svojoj koži.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo