Kako pronaći idealan puder?

16/01/2014

Pronaći svoju idealnu podlogu, unatoč kozmetičkoj modernizaciji, doista može biti noćna mora. Inspirirani backstageom na modnim revijama, donosimo vam naše najbolje trikove...

“Make up ne bi trebao kamuflirati ženu ili promijeniti njezinu osobnost. Trebao bi se koristiti kao dodatak koji će popraviti nedostatke na licu, naglasiti što žena želi pokazati ili sakriti što ne želi”, kaže nam vizažist Aaron de Mey. I ima pravo: puder je oruđe broj 1 kojim želimo naglasiti svoju lijepu kožu, ali ponekad, možda i češće, sakriti ono što ne želim da drugi vide. “Puder je moja druga koža”, kaže nam Cosmo čitateljica koja je ovisna o svom tekućem puderu. No ona je sretna što ga je uspjela naći. Jer odabrati onaj pravi, onaj koji je prave nijanse, koji ne zateže, ne ostavlja linije, dobro se razmazuje i izgleda prirodno – nije lako. Stoga, na posao!

Odabrati pravu nijansu

Za početak, najvažnija stvar pri odabiru idealnog pudera jest “dijagnostika” kože. Ako nemate isti tip kože, puder koji je dobar vašoj najboljoj prijateljici za vas može biti poguban. Ako vam je koža suha, a ten siv i beživotan, hidratantni puder s “glow” efektom idealan je izbor. Ako imate neujednačen mješoviti tip kože, za vas je tekući puder (uz dodatak onoga za matiranje). Ako, pak, imate osjetljivu kožu, dermatolozi preporučuju nježne mineralne pudere jer na njih osjetljiva koža najrjeđe reagira, a i svojim pigmentima sjajno prekrivaju crvenilo.

Kako nanijeti puder?

Uvijek nanosite puder od sredine prema rubu lica spužvicom ili rukom, pazeći da bude nanesen ravnomjerno. Da biste postigli neprimjetan prijelaz prema vratu, nanesite puder točno na područje ispod brade.

Koliko daleko želite ići?

Nikada nemojte kupiti puder a da ga prethodno niste isprobali na licu. Jedino tako možete vidjeti kolika je njegova pokrivenost. Lagane su pokrivenosti (light coverage) formule na bazi vode, nježni mineralni puderi i BB kreme koje se jedva primjećuju na koži. Srednju pokrivenost (medium coverage) ima većina tekućih pudera. Visoko-pokriveni (full coverage) dolaze kao kompaktni ili u kremi.

Tamno/svijetlo I nanošenje pudera može biti inteligentno. Ako imate dvije nijanse – jedan svjetliji, a drugi tamniji – koji odgovaraju vašem tonu kože, isprobajte tzv. inteligentno posvjetljivanje nanoseći svjetliji puder na područja na kojima svjetlost prirodno pada, koncentrirajući se na vrh jagodične kosti, središte nosa, područje iznad gornje usne, sredinu brade i unutarnje kutove očiju. To je tajna izgleda supermodela.

Što s mineralnima?

Minerali su 100% prirodni i koži ugodni sastojci koji prekrivaju poput tekućeg pudera. Ovaj je puder namijenjen svim tipovima kože. Sadrži mineralne pigmente koji se u prirodi nalaze u krutom stanju, a ovdje su mikronizirani i pročišćeni za lagano prekrivanje. Plus: minerali su prirodna UV zaštita!

Gdje su tu BB kreme?

BB krema zapravo je tekući puder koji blago prekriva i ujednačava ten, s dodatkom zaštitnog UV faktora i efektom obnavljanja kože. BB, odnosno Blemishing Balm balzam je koji se inicijalno koristio za zaštitu kože nakon laserskih tretmana i operacija. Ovaj trend u kozmetici najprije su prihvatile Azijke, poslije se proširio i na Zapad. Mi volimo Garnierovu BB kremu Miracle 5in1, oko 60 kn

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj