Kako isfurati šiške i ne požaliti

24/02/2020

77% Cosmo cura kaže da su za akciju kada je riječ o šiškama. Stoga, na posao!
Bez kajanja, molimo!

Djevojke sa šiškama bolje se zabavljaju. Možete mi vjerovati jer sam nosila šiške svih vrsta – dugačke, kratke, tupe, oštre, uredne, neuredne, baby – i cijelo sam se vrijeme sjajno zabavljala. Kada bi me netko pitao (a pitaju me) jesam li ikad požalila, kažem ne.

Zašto? Jer svaki put znam što mogu očekivati prije nego što se prepustim rukama frizera i, prema mojemu skromnom mišljenju, to je tajna zdravog odnosa sa šiškama. Istodobno razumijem kada netko zbog lošeg iskustva ima otpor prema njima. Ali: šiške mogu biti g-e-n-i-j-a-l-n-e, ali samo ako prije nego što se odlučite za njih napravite nekoliko pripremnih koraka. Važno je znati u što se točno upuštate prije velike odluke: odabrati pravu vrstu šiški, ovisno o tome koliko vremena želite potrošiti na stiliziranje i, možda najvažnije, naučiti stilizirati ih! Ne bojte se, tu smo da vam pomognemo.

ZLATNA PRAVILA

Pomiriti se s tim da zahtijevaju puno vremena

Koji god tip šiški odaberete, zahtijevat će od vas određeni trud. O šiškama treba razmišljati kao o tušu za oči - njima treba posvetiti malo više od dvije sekunde.

Isprobajte “clip-in” prije nego što se odlučite

Najbolji način da se doista uvjerite želite li uopće šiške jest isprobati “clip-in” verziju (npr. Great Lengths), savjetuje stilistica za kosu Lacy Redway. Naravno, umetnute umjetne šiške neće izgledati prirodno, ali tako ćete dobiti okvirnu sliku o tome kako ćete izgledati. Postoje i aplikacije poput L’Oréal Paris’s Style My Hair koje vam omogućuju da na svojoj fotografiji virtualno isprobavate različite šiške.

Zaboravite impulzivnost

“Šišanje šiški često je emocionalna odluka”, kaže Ryan Austin, frizerski stilist iz salona IGK u New Yorku. Nakon tjedan dana mnogi se predomisle i pitaju što mi je bilo pa savjetuje: “Dobro razmislite želite li doista šiške, a zatim razmotrite opciju šiški koje su malo duže od onih kakve mislite da želite. “S dužim šiškama uvijek je lakše vratiti se na staro ako se predomislite”, kaže frizerski stilist Harry Josh. Ako vam se duže sviđaju i spremni ste na kraće, uvijek ih možete odrezati.

BANGS 3

Šiške odrežite kod nekoga tko zna što radi

Kako procijeniti zna li frizer što radi? Djela, a ne riječi. Naručite se kod frizera čije ste šiške vidjeli uživo (na njemu/njoj, frendici, susjedi...). “Ne treba pretpostavljati da su svi dobri u šišanju šiški... zato što nisu”, kaže Josh.

Donesite inspiraciju

To što Rihanna izgleda spektakularno s nekim šiškama ne znači da ćete i vi tako izgledati. Na fotke s Pinteresta gledajte kao na ideju, a zatim pitajte frizera hoće li to funkcionirati na vašoj kosi. Osim fotki koje vam se sviđaju, donesite fotke šiški koje vam se ne sviđaju kako bi frizer dobro shvatio što želite.

BANGS 4

Uzmite u obzir i meteorologiju

“Kada je hladno, šiške će biti poslušnije i dulje će ostati onakve kako ste ih i stilizirali”, kaže Josh. “Osim toga, ne morate se boriti s vlagom koja je uvijek neprijatelj dobre frizure.” No to ne znači da šiške treba nositi samo zimi. Naprotiv, jesen je sjajno doba za nove ideje.

DA, MOŽETE IH PODŠIŠATI I SAMI

“Ako ste se odlučili upustiti u sam svoj majstor pustolovinu, povucite pramen prstima dolje, postavite škare vertikalno i vrhove rezuckajte vrhom škara”, kaže Josh. Počnite s unutarnjim dijelom šiški i postupno šišajte prema vanjskim rubovima kako biste ih malo teksturirali. Ovaj ritual ponovite svaki put kada trebate podšišavanje, a frizera posjetite svako malo, za slučaj da ste nešto zeznuli.


ŠIŠ-TRIKOVI KOJI ĆE VAM DOISTA TREBATI

(Šiš kao šiške)

“Svaki put kada izgledam umorno, shvatim da zapravo trebam podšišati šiške kako bih ‘otvorila oči’. Kada ih sama šišam, koristim škarice za nokte.” —Jessica Pels, glavna urednica, SAD “Keratinski tretmani! Koristim ih samo na svojim šiškama jer s keratinom šiške izgledaju odlično i zahtijevaju manje truda.” —Lauren Balsamo, senior beauty urednica, SAD

“Koristim sprej za kosu (npr. Carol’s Daughter Hair Milk Refresher Spray, carolsdaughter.com) za živahnost kada mi frizura popusti, a šiške padnu.” —Isabel Calkins, beauty novinarka, SAD

“Šiške krotim ravnim ukosnicama koje držim na cijeloj kosi, pa i na šiškama, dok se spremam za izlazak.” —Carly Cardellino Vaccaro, beauty direktorica, SAD

Carly Cardellino Vaccaro

Novo

Komentiraj