Ima li naša koža imunitet?

28/01/2020

Koža itekako ima imunitet, a detoksikacija, tj. pročišćavanje organizma, jedan je od načina kako ga osnažiti. Otkrivamo kako to uspješno obaviti.

Kao što nas imunosni sustav tijela štiti, tako i koža ima svoj obrambeni mehanizam kako bi se obranila od štetnih utjecaja iz okruženja, emocionalnog stresa, starenja i drugih negativnih faktora iz okoliša. Nakon 20 godina istraživanja veze između imunosnog sustava kože i njezina izgleda, Shiseido, primjerice, nudi svoj Ultimune Power Infusing, koncentrat za lice koji aktivira imunosni sustav kože i iz dana u dan poboljšava njezinu funkciju. Japanska kozmetička kuća otkrila je da se rješenje svih problema na koži krije u neiskorištenoj snazi. U tradicionalnim rutinama njege proizvodi su napravljeni tako da brišu sve nepravilnosti na koži, ali kada je njezin imunosni sustav oslabljen, problemi se s vremenom vraćaju.

AFAGD_ANEW_009_LB_1200086OCT0518_RGB


Iako se ljudsko tijelo prirodno obnavlja samo, pročišćava i zacjeljuje, danas smo se toliko udaljili od prirode da su zrak koji udišemo, voda koju pijemo i kojom se peremo, hrana koju jedemo, kozmetika koju koristimo te zgrade u kojima živimo i radimo puni toksičnih kemikalija koje samostalno ili u kombinacijama uzrokuju razne tegobe i bolesti.

Melvita Matična mliječ - ampule

Melvita Matična mliječ u ampulama 20 x 10 ml, 139,90 kn

 

Naime, u posljednjih nekoliko desetljeća liječnici primjećuju poražavajući porast simptoma toksikacije kod svojih pacijenata. Hormonska neuravnoteženost, pretilost, mentalni poremećaji, umor, manjak vitalnosti, metabolički sindromi, poremećaji sna - sve su to manifestacije tijela opterećenog toksinima. Kliničke studije pokazale su da je upravo zasićenost toksinima jedan od uzroka brojnih kroničnih bolesti, uključujući i povećanje broja oboljelih od raka tijekom posljednja dva desetljeća.

shiseido_ultimunepowerinfusingconcentrate_50ml_3_1560x1960-85qjl-1-nqydu

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate, 30 ml 829 kn

 


Umor i malaksalost, posebno tijekom siječnja, čest su uzrok prekomjerno nakupljenih toksina u tijelu. Porast energije jedan je od prvih znakova koje ćete primijetiti nakon čišćenja organizma. Osim što uklanja toksine koji ometaju ili usporavaju optimalne metaboličke procese, detoksikacija pomaže i provedbi zdravih navika. Detoksikacijski režim prehrane, koji uključuje antioksidanse i cjelovitu hranu, djeluje protuupalno, čime se smanjuje i vjerojatnost za razvoj bolesti.

ARKOFLUIDS DETOX BIO_22070601_3-4_Ampula (2)

Arkofluid Detox Bio, tekući dodatak prehrani u ampulama s maslačkom, crnom bazgom, crnom rotkvom i limunom, 138 kn

 

Uklanjajući otrovne tvari iz tijela, poboljšat ćete i stanje kože. Nakon detok­sikacijske kure tijelo će imati bolju probavnu i limfnu funkciju - a obje igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravog imuniteta. Dakako, danas postoji mnogo proizvoda, kao i metoda, koji pomažu u detoksikaciji tijela. No možda je najučinkovitiji onaj prirodni koji uključuje smanjenje unosa u organizam alkohola, nikotina, prerađene hrane, industrijskih masnoća, šećera i soli. Povećati treba unos vode (minimalno dvije litre na dan) i hrane bogate antioksidansima, probioticima i prebioticima, svakodnevno vježbati te odspavati kvalitetnih sedam do devet sati na dan. Uz to, preporučuju se i stopostotni biljni dodaci prehrani.

Zvuči tako jednostavno, zar ne?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj