Detoksikacijski program za crveni tepih

10/01/2013

I zvijezde su, naime, samo od krvi i mesa pa si tijekom blagdana priušte sve ono što ostatak godine izbjegavaju. A ovo je program kako za nekoliko dana zablistati pod svjetlima reflektora

s

U Hollywoodu počinje nova sezona crvenih tepiha. Zvijezde i zvjezdice prvo će se u siječnju prošetati tepihom na dodjeli Zlatnog globusa, prestižne filmske i televizijske nagrade, koja je često glavni indikator za ono što slijedi u veljači - još veće, važnije i glamuroznije, a to je dodjela Oscara. Tri pitanja koja u L.A.-u ovih dana postaju najvažnija glase: tko će pobijediti, što obući za dodjelu i – kako u to ući. I zvijezde su, naime, samo od krvi i mesa pa si tijekom blagdana priušte sve ono što ostatak godine izbjegavaju - od slatkiša i kolača pa do golemih količina ugljikohidrata, nabacivši pritom pokoju kilu, a uske dizajnerske haljine ne toleriraju viškove. A onda, kao što bi Kanye West uzviknuo, slijedi: We Want Pre-nup! Pardon, We Want De-tox! U siječnju se zvuk blendera može čuti iz gotovo svake holivudske vile jer svi su na nekom obliku programa detoksifikacije organizma pa malo jedu, pokušavajući dotjerati liniju cijeđenim sokovima i shakeovima (i, naravno, pokojim estetskim zahvatom). A evo što je ove godine hit na putu do vitkosti.

Shakeovi iz dostave Oni kojima se ne da cijediti, poput Jakea Gyllenhalla (da, i frajeri paze na liniju), naručuju gotove shakeove iz napopularnije „cjedionice“ u gradu - Pressed Juiecryja, u kojoj će vam smućkati najluđe kombinacije poput krastavaca, ananasa, kokosa i aloe vere te vam dostaviti do kućnih vrata. Kompanija je razvila tehniku cijeđenja hidrauličnom presom kojom se oslobađa četiri puta više vitamina i minerala nego na klasičan način.

Detoksikacijski programi

Stacy Keibler, poznatija kao djevojka Georgea Clooneyja, kaže da se prije važnih holivudskih događaja obavezno podvrgne trotjednom programu detoksikacije prema programu Clean, koji je razvio njujorški kardiolog i specijalist za detoksikaciju dr. Alejandro Junger (čiju je knjigu upravo objavila izdavačkla kuća Planetopija). U sklopu detoksikacije ujutro se piju posebni shakeovi, uzimaju vitaminski pripravci i jedu isključivo namirnice koje su na Jungerovoj listi. A na listi njegovih sljedbenica su i glumice Demi Moore i Gwyneth Paltrow.

Sirova hrana

Britanska nutricionistkinja Lisa Jeans vodi kamp sirovojedaca, tj. ljudi koji jedu isključivo sirovu hranu u južnoj Španjolskoj i jamči sudionicima da će, osim smršavjeti, i pomladiti se. Glumica Kristin Scott Thomas bila je u kampu i oduševila se kazavši da nikad nije izgledala ljepše pa je sirova hrana njezin izbor uoči šetnji crvenim tepihom.

sPiće od 35 kalorija Aloe Gloe Napitak na bazi aloe vere sadrži samo 35 kalorija, poboljšava probavu i vraća tijelu izgubljenu tekućinu pa je najnoviji hit među slavnima u danima prije dodjela.

Zbogom omiljenim namirnicama Tjedan dana uoči dodjele većina zvijezda u potpunosti iz prehrane izbaci šećer i sol, ne približavaju se kruhu, krumpiru ni tjestenini, a na sam dan dodjele režim je još stroži. Neki bi možda to prijepodne potpuno odustali od hrane u ime savršeno ravnog trrbuha, no bilo bi prilično neugodno da čitanje nominiranih za najbolju žensku ulogu ili šetnju crvenim tepihom omete nečije kruljenje u želucu. Zato ipak jedu, ali male obroke koji im lako padnu na želudac, poput omleta od bjelanjaka, špinata i salate od krastavaca. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj