Beauty stručnjaci savjetuju

04/06/2013

Doznali smo odgovore na neka od pitanja koja muče dobar dio ženske populacije. Ne morate nam zahvaljivati. Samo se držite onoga što stručnjaci savjetuju!

Šampon i regenerator za suho pranje

''Baš kao i šamponi, i regeneratori za suho pranje u pravilu samo imitiraju učinke klasičnih šampona za mokro pranje. Da, oni će s tjemena upiti višak masnoće i dati će kosi dašak svježine, ali proizvode za suho pranje nastojte primjenjivati više kao iznimku, nego pravilo'', kaže John Vial, kreativni direktor Fudgea.
''Ukoliko ste u stisci s vremenom, proizvodima za suho pranje postići ćete sjajan i zdrav izgled kose.''

Ostaci boje za kosu

Imate li dilemu što učiniti s ostacima boje za kosu? Odgovor ovisi o tome kakvu boju za kosu koristite. Možete skladištiti ostatke boje dok god razvijač boje i samu boju imate fizički odvojene. Jednom kada ih pomiješate i pripremite za nanošenje, morate ih iskoristiti budući da će, ubrzo nakon miješanja, boja postati neupotrebljiva.

Dnevne i noćne kreme

Iako smo u ova recesijska vremena često primorani štedjeti na koječemu, pa tako i na kozmetičkim proizvodima, i iako će dnevna krema uvijek doprinijeti hidratizaciji lica, ipak nastojte imati i noćnu kremu. Ne, ona nije samo marketinški trik i postoji znatna razlika između dnevne i noćne kreme. Dnevna bi krema, posebice ako sadrži zaštitni faktor od sunca (SPF), mogla začepiti vaše pore. Upravo iz tog razloga, investirajte u kvalitetnu noćnu kremu. One su općenito bogatijih tekstura s pojačanim obnavljajućim učinkom, što će itekako doprinijeti oporavljanju vašeg lica dok spavate.

Proizvodi na bazi ulja

Nekada je bilo uvriježeno mišljenje kako proizvodi koji sadrže ulja škode masnoj koži i koži sklonoj aknama, no istina je potpuno drugačija. Ništa neće tako dobro odstraniti make-up kao proizvodi na bazi ulja. Osim toga, proizvodi koji sadrže ulja, zgodno zavaravaju kožu koja se zbog količine masnoća na njoj neće sama toliko mastiti. Rezultat će biti zdrava i hidratizirana koža.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj