Beauty Q&A: Aleksandra Orlić

29/11/2018

Glavna urednica vašeg najdražeg časopisa i članica ovogodišnjeg natječaja Cosmopolitan Beauty Awards otkriva nam svoje beauty-tajne!

Kako bi opisala svoj beauty stil?
Prije puno godina u Parizu zastala sam nekoliko minuta ispred Centrea Pompidou, gdje radi na stotine slikara, ilustratora, zabavljača kako bih kao uspomenu s putovanja ponijela artističku karikaturu te sam ostala začuđena kada je frajer na brzaka povukao samo nekoliko poteza na papiru – ravne linije kose, jake obrve pod pravim kutom, dvije kose linije jagodica i crvene usne. Kada malo bolje razmislim, mislim da je francuski majstor pogodio bit mojeg beauty stila. Volim jednostavne linije, klasičan stil s pomakom i pedeset nijansi crvenog ruža. U tinejdžerskim godinama pokušavala sam skinuti eteričan i ženstven izgled Isabelle Rossellini s Lancôme reklamama, a danas se divim Chanelovoj make up artistici Luciji Pici čiji Instagram @luciapicaofficial redovito pratim.

Imaš li neki svoj narodni recept kada je u pitanju ljepota?
Držim se onoga da je manje više te da su za sjajnu kožu i kosu najvažniji zdrava prehrana i odmor, a to znači da kada primijetim da mi koža reagira i crveni se nahranim je maslinovim uljem ili maskom od marelica, a na meni barem jednom dnevno nastojim uvrstiti kašu od prosa, koja je prepuna vitamina B i minerala. Što se tiče lijepe i bujne kose nema boljeg savjeta od ispiranja u mineralnoj vodi i zobene kaše.

AleksandraOrlić_2995


Zbog čega si se “zaljubila na prvi pogled” u Afrodita Hydra Patch ampule, proizvod koji si odabrala u kategoriji "Ljubav na prvi pogled" Cosmo Beauty Awardsa?
Budući da imam hiperosjetljivu kožu koja je vječno žedna i sklona isušivanju, oduševile su me Afrodita Hydra Patch ampule, koje koži vraćaju svjež i blistav izgled istog trena čim ih nanesete na kožu, ali i daju taj divan osjećaj hidratacije koji traje dva dana. Bravo za znanstvenike koji su uspjeli patentirati jedinstvenu tehnologiju Patch 20 koja djeluje na koži kao zaštitni i istodobno njegujući H20 flaster, a na površini kože stvara hidrofobni sloj koji smanjuje, odnosno sprečava gubitak vode zbog hlapljenja. Toliko puno sjajnih rezultata u tako malenom pakiranju.

Aleksandre Orlić i Mišela Firšt iz Kozmetike Afrodita

Aleksandre Orlić i Mišela Firšt iz Kozmetike Afrodita s nagradom Cosmopolitan Beauty Awards u kategoriji "Ljubav na prvi pogled" za Afrodita Hydra Patch ampule


Što je najvrednije što si naučila od vizažista? 
To da eksperimentalno slikarstvo ostavim mlađim naraštajima, a da se držim dobrog starog sfumata starih majstora. U prijevodu da izbjegavam oštre linije, da obrve ne čupam nego ih eventualno posvijetlim, da sve poteze na licu, osim naravno usnica, zbluram što je moguće više, a ako želim istaknuti zelene oči, da koristim brončane, bordo ili ljubičaste tonove. A u situacijama kada ne želim da netko vidi tragove šminkanja da s neznatno tamnijim rumenilom osjenčam donji kapak i kutove očiju, a potom se nevino pravim da sam se takva probudila. 

I za kraj, nabroji nam koju trenutačno beauty poslasticu nosiš sa sobom u torbici?
Otkad sam otkrila YSL Mascara Volume Effet Faux Cils The Curler zaboravila sam uvijače za trepavice koje sam svakodnevno koristila, jer zaobljena četkica ekspresno podiže i uvija, a otkako sam isprobala YSL Tatouage Couture ruž gotovo ne moram nositi ogledalce jer znam da će boja biti savršeno postojana, a usnice baršunaste i punog pigmenta. U situacijama intenzivnog partijanja, kakav nam slijedi u prosincu, ili putovanja nikamo ne idem bez Lancôme Advanced Génifique Hydrogel Melting maske za lice koja već nakon 30 minuta korištenja skida barem pet, ako ne i sedam godina. Nije bajka, već 100% provjerena priča.

Foto: Goran Čižmešija

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj