Ako se s makeupom osjećate gore nego bez njega, nešto radite pogrešno!

12/06/2019

I ne, pritom ne mislimo na estetsko nezadovoljstvo, već na sve neugodnosti koje nošenje makeupa može nositi sa sobom...

Od maskare vam oči suze kao lude. Možda ste alergični na neki od sastojaka, ali puno je veća vjerojatnost da joj je jednostavno istekao rok trajanja. Maskari rok istječe brže nego ijednom kozmetičkom proizvodu – svega tri mjeseca od otvaranja. Mračna i vlažna unutrašnjost maskare idealno je stanište za bakterije, a osim toga, što je maskara starija, to ima više grudica koje redovito završe u oku. Zapišite podsjetnik da vas svaka tri mjeseca podsjeti na istek roka ili označite maskaru datumom. Imali ste nedavno infekciju oka? Bacite je.

Koža vam burno reagira na puder. Bez obzira na to dobijete li fleke ili prištiće po koži, razlog su najvjerojatnije bakterije. Tekuće formule su najčešće načinjene s vodom. Ako u tekući puder umočite prst ili nečistu četkicu, mikrobi se lako nastane i razmnožavaju. Čak i kompaktni puder može stradati, a o spužvicama da i ne govorimo. Držite se tekućih pudera koji dola­ze u tubi ili s pumpicom, tako ćete spriječiti kontakt između prstića i formule. Ako koristite spužvicu ili kist, perite ih svaki tjedan (ili mijenjajte novima).

Osjećaj zatezanja na kapcima kad god nanesete sjenilo. Ovdje nije riječ o sastojcima sjenila (jer brendovi se brinu o tome da njihove formule nadgledaju dermatolozi i oftalmolozi), nego o formi. Nanošenjem sjenila u prahu na kapke stvarate ‘olujnu prašinu’ oko očiju, gdje se čestice slegnu. Jednostavno zaboravite na sjenila u prahu – nema ništa privlačno u očima koje su krvave i optočene prašinom u boji. Istina, većina sjenila nije ‘prašnjava’, ali 100% ste sigurni s kremastim sjenilima koja se nimalo ne truse.

Ruž vam ostavlja osjećaj suhih usana. Pigmenti iz ruževa za usne zapravo su puderasti i sprečavaju prodor vlage u usne. Mat verzije ruževa su najgore po tom pitanju te zbog njih imate osjećaj da na usnama imate masku od gline. Ne morate pristajati na kompromise – sve više beauty brendova nudi svoje verzije intenzivne boje za usne u teksturi koja doista vlaži usne, pa pribjegavajte takvim formulama.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo