4 zabranjena tretmana za oštećenu kosu

03/04/2017

Za početak, oštećenu kosu doživite maksimalno ozbiljno...

Oštećenje kose ne mora se nužno dogoditi preko noći, zbog upotrebe loših proizvoda ili jako loše odrađenog posla neiskusnog frizera, već može nastajati i napredovati kroz neko vrijeme, zbog jednostavno loših navika njegovanja ili nedostatka istih. Imate li oštećenu kosu ili mislite kako bi mogla biti u boljem stanju, ove 4 stvari su vam strogo zabranjene, barem neko vrijeme. Ali naravno, razumijemo se, što dulje, to bolje.

  1. Zaboravite na izbjeljivanje! Velika je vjerojatnost da vam kosa i je uništena zato što ju redovito, da ne kažemo (pre)često farbate. Redovito izlaganje kose ovakvim kemikalijama znatno ju isušuje i oštećuje, a to potvrđuju i brojni stručnjaci za njegu kose. Idealno bi bilo da uzimate pauze od bojanja i pustite ju da se malo odmara i izrasta bez tretiranja. Ali ako ste već ovisni o boji za kosu, barem birajte one boje koje ne sadrže amonijak kako bi šteta bila čim manja.
  1. Izbjegavajte sve uređaje za oblikovanje kose koji djeluju pri visokim temperaturama poput pegle za kosu, figara, vrućih viklera... Konstantno izlaganje kose visokim temperaturama dodatno ju isušuje zbog čega postaje lomljiva, kruta i krhka. Možda vaše lokne izgledaju lijepo na slikama, ali stanje vaše kose je ipak puno važnije.
  1. Izbjegavajte vrući tuš! Duge, vruće kupke nakon napornog dana nerijetko su baš ono što nam treba, no to ne znači da su najpametnija ideja. Vruća voda isušuje kožu vlasišta i uništava prirodne masnoće koje štite kako vlasište, tako i kosu. Možete li podnijeti, bolje je da kosu perete što hladnijom vodom. Ili barem mlakom!
  1. Oštećenu kosu shvatite ozbiljno! Nije dovoljno samo biti svjestan da je kosa oštećena, već je potrebno i djelovati na pravi način kako bi se uklonio problem. A to znači odrezati kosu ako je i koliko potrebno, koristiti odgovarajuće proizvode za njegu poput intenzivnih maski, regeneratora i ulja, te izbjegavati i na minimum svesti sve one navike koje i jesu dovele do oštećenja kose.

 

 

Photo credit: Profimedia

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj