38 minuta za dva i pol sata sjaja

27/11/2011

Šminka i frizura – jutarnji must have prije odlaska na posao. I dok popravljate zadnje sitnice za savršen dojam, na vratima kupaonice već je prava opsada ukućana. A sigurni ste da uopće niste dugo pred ogledalom…

sponzoruša je sve više

Istraživanje je pokazalo da žene prosječno utroše 38 minuta za uređivanje prije posla. Čini se kao da je to uzaludno potrošeno vrijeme jer isto istraživanje pokazuje da se za dva sata i 22 minute sav taj trud više neće vidjeti. Točno toliko je vremena potrebno da se ruž izbriše, make up oko očiju razmaže, a frizura razuzda.

Dakle, ako ste na posao krenuli u 7.40 u 10.03 vrijeme je da osvježite izgled.
Istraživanje je proveo Imperial Leather SkinKind i njime je otkriveno još nekoliko zanimljivih sitnica. Žena u prosjeku svako jutro provede deset minuta tuširajući se, 11 minuta dotjerujući kosu, osam minuta šminkajući se te devet minuta birajući odjeću.

U istraživanju je sudjelovalo 2000 žena, a gotovo tri četvrtine priznalo je da njihov izgled tijekom dana pada. Jedna četvrtina rekla je da se tijekom dana bolje osjećaju ako ujutro nanesu više šminke, a 36 posto kako se oko podneva prestaju zamarati izgledom i više se ne gledaju u ogledalo.

A što su po tom pitanju rekle kolege muškog roda? Trećina od 2000 ispitanih muškaraca primijetila je da kolegice ujutro jednostavno blistaju, a tijekom dana njihov izgled više nije tako sjajan. Ali više od polovice slaže se da žene i tijekom dana izgledaju odlično.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj