3 stvari koje morate napraviti prije ljeta (za svoju kožu)

29/04/2015

Dok mi uživamo na suncu, zaboravljamo na potrebe naše kože. Ovo su tri stvari koje morate napraviti prije ljeta - na kojima će nam naša koža biti jako zahvalna...

Sunce je stiglo, ljeto je pred vratima, sve više vremena provodimo na otvorenom, uživajući na terasama, suncu, lijepom vremenu i dobrom raspoloženju. Pritom zaboravljamo na svoju kožu. Sunce ima na tijelo i um višestruko blagotvoran utjecaj. Razumno izlaganje suncu poboljšava vitalnost i podiže vlastiti osjećaj ugode te igra važnu ulogu u nastanku „sunčeva vitamina D" koji je potreban za strukturu kostiju.

1. Zaštitite se od UV-zraka: s dolaskom prvih toplih dana nužno je početi razmišljati o zaštiti kože od UV zraka koje nepovratno štete koži. Obratite posebnu pažnju na zaštitu lica, usana i ruku. Iako većina preparativne kozmetike danas sadrži zaštitni faktor SPF (ponekad i vrlo visok), kreme za lice i šminka sa zaštitnim faktorom ne mogu vam pružiti jednaku zaštitu kao proizvod za zaštitu od sunca. Tanka je granica između razumnog uživanja na suncu i prekomjernog, koje ima štetan utjecaj na nas. Zato je nužno koži pripomoći korištenjem proizvoda za zaštitu od sunca. UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozore automobila dok se vozite gradom ljeti, stoga, oprez! Krema za sunčanje neophodna je i tijekom oblačnih dana jer su UV zrake tada jednako štetne.

2. Mislite na hidrataciju: izvana kozmetikom, ali ništa manje važna nije hidratacija iznutra. Pobrinite se da redovito unosite dovoljnu količinu vode. Vaša koža će vam biti zahvalna.

3. Pregledajte madeže: prije ljeta obvezno pregledajte madeže. Iz madeža može nastati melanom koji je moguće lijeciti uslijed pravovremenog otkrivanja. Izlaganje štetnim sunčevim zrakama može ubrzati razvoj melanoma, pa pronađite vremena prije odlaska na godišnji odmor i obavite ovaj pregled koji vam može spasiti život.

IP

Preporučujemo

Komentiraj

Novo