10 namirnica za kojima vaša koža žudi

13/05/2013

Sigurni smo da želite imati kožu meku poput bebine, njegovanu i sjajnu kao s reklama. Uvrstite ove namirnice u svoju prehranu i imat ćete kožu o kakvoj ste sanjali

1. AVOKADO
Avokado sadrži zdrave masti od kojih će vaše lice blistati. A i odličan je izvor vitamina E koji je jak antioksidans. Antioksidansi su dobri u uništavanju supstancija koje isušuju vašu kožu i stvaraju bore. Ako se želite riješiti malih bora i suhe kože te kožu učiniti savršenom - pojačajte unos avokada u svoj organizam!

2. CHI SJEMENKE
Chi sjemenke su od svih biljnih sjemenki najbogatije omega-3 masnim kiselinama. Omega-3 ne samo da će vam pomoći u održavanju dobrog raspoloženja i koncentracije, nego je odlična i za one koji imaju problema s neurodermitisom i dermatitisom. Uz to, omega-3 u chi sjemenkama zaštitit će vašu kožu od štetnog UV zračenja.

3. ARTIČOKE
Artičoke sadrže puno antioksidansa pa nema sumnje da ćete konzumacijom ove namirnice pomoći svojoj koži da bude zdrava i njegovana.

4. CRVENI GREJP
Jeste li znali da crveni grejp sadrži antihistamin koji je odličan za alergičare jer pomaže u smanjenju alergijskih reakcija i ublažava nuspojave. Dobar je za kožu jer sadrži antioksidanse koji olakšavaju koži oporavak nakon iritacija.

5. JAGODE
Jagode su vaš novi najbolji prijatelj! Ne samo zato što je sada njihova sezona, nego zato što su niskokalorične i sadrže vitamin C koji je potreban svakom organizmu u ovo proljetno doba. Vitamin C potaknut će vaše tijelo da proizvodi kolagen koji će vaše lice i tijelo održati čvrstim i smanjiti vidljivost malih vena koje sve žene žele sakriti.

6. JABUKE
Jabuke su odličan izvor beta-karotena, koji je dobar za održavanje kože zdravom i sjajnom, a potiče i prirodnu pigmentaciju kože na suncu. Osim toga, beta-karoten pomaže u očuvanju i sprečavanju starenja kože.

7. BUČINE SJEMENKE
Buča sadrži cink, koji vašem organizmu može biti kao injekcija energije koja će vas prodrmati kada ste umorni. Cink je dobar i za suzbijanje akni, ožiljaka od prištića i zatvara pore na licu.

8. ČEŠNJAK
Poznato je da se češnjak koristi za suzbijanje gripe, sadrži prirodne antioksidanse koji ubijaju viruse i obnavljaju zdrave bakterije u tijelu. Češnjak vam može pomoći u ubijanju virusa koji uzrokuju prištiće, lišajeve i ostale neželjene pojave na vašoj koži.

9. BROKULA
Brokula je odlično povrće koje sadrži brojne vitamine, antioksidanse i antikancerogena tijela. Kada jedete brokulu, u svoje tijelo unosite mnogo vitamina A, C, E, K i beta-karoten.

10. MASLINOVO ULJE
Maslinovo ulje hrani, njeguje i štiti vašu kožu. Sprečava sušenje i guljenje gornjeg sloja kože, epitela, i zadržava prirodnu vlažnost na optimalnoj razini.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj