Propusti u uredu koje si ne smijete dopustiti

17/04/2018

Postoje rečenice koje će vam šef i/ili kolege ozbiljno zamjeriti

PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI. Npr: "To ne spada u opis mog posla". Ili: "Ja sam to željela napraviti drugačije ali .... je inzistirala da napravimo ovako i zato ne valja". Ne samo da vam to ovakve rečenice neće pomoći (makar bile istinite), već odmoći. Ispast ćete cinkarošica, ljenčina i osoba koja nije za kompromis. Šefu radije recite kako ćete se baciti na zadatak koji vam je dao čim završite ovaj kojim se trenutno bavite ili ga pitajte koga da konzultirate s obzirom da je riječ o vrsti posla koju dosad niste radili....Ako pak nastradate zbog kolege, nemojte to isticati pred šefom već mu nasajmo dajte do znanja. 

TOBOŽNJI NESPORAZUM  Npr: "Niste mi spomenuli da želite detaljne podatke" Ili "Nisam shvatila da vam je to bitno". Činit će se kao da ne znate obavljati svoj posao i niste dovoljno posvećeni radu. Ako su vam upute nejasne ili imate rok koji je nemoguće ispuniti, recite to odmah. 

KONTINUIRANE LAŽI. "Zaglavila sam se u liftu" "Morala sam voditi psa kod veterinara". "Tramvaji su kasnili". One koji se koriste ovakvim izgovorima smatraju se prijetvornima, neefikasnima i lijenima. Ako kontinuirano kasnite na posao prestanite lagati druge i poradite na svojoj samodisciplini.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj