Prijateljstvo i posao

17/05/2011

Šefica ste dobroj prijateljici? Ili radite u istoj tvrtki i jedna drugoj ste izravna konkurencija? Sigurno vam je ponekad teško kontrolirati taj odnos na dvije razine. Donosimo nekoliko savjeta za lakše rješavanje problema koji vas sustižu u takvim situacijama

d

1. Ponekad su ljudi potpuno različite osobe na poslu i privatno. Pobrinite se da vaši prijatelji/kolege shvate tu razliku. Sjednite i otvoreno porazgovarajte o tome. Postavite pravila koja će vam olakšati razdvajanje privatnog i poslovnog života.

2. Oduprite se potrebi za čavrljanjem uz aparat za vodu. To ometa obje. Vaša karijera je jednako važna kao i prijateljstvo i ne dopustite da jedno utječe na drugo.

3. Ako ste šefica prijateljici ili ste nedavno unaprijeđeni na tu poziciju, nemojte prema njoj imati drugačiji odnos nego prema ostalim članovima tima. Poseban tretman će joj učiniti život težim. Drugi će to odmah primijetiti i neće dobro primiti.

4. Teško je ako vam prijateljica postane nadređena. Ali pokušajte nešto naučiti iz njezina uspjeha i cijenite kvalitetnu komunikaciju koju imate.

5. Radite u istoj tvrtki, ali u različitim odjelima. Obje ćete biti upoznate s hrpom podataka povjerljive prirode, a vaši šefovi ne bi voljeli da ih dijelite. Zapamtite da to nisu vaše privatne tajne koje ćete dijeliti s prijateljicom.

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo