Nepoželjno ponašanje na razgovoru za posao

30/01/2014

Kako ne biste uprskali priliku, obavezno pročitajte koje pogreške ne smijete počiniti...

1. Nemojte doći nepripremljeni

Prije nego odete na razgovor, istražite firmu, njihovu politiku i filozofiju za slučaj da vam postave koje pitanje vezano uz njihovo poslovanje. Poželjno je i da date neki pozitivan komentar na njihov rad ili nešto što vas se dojmilo.

2. Nemojte se neprikladno obući

Činjenica je da u današnjem svijetu, odijelu doista čini čovjeka. Ma koga lažemo, uvijek je tako bilo! Imajte na umu da ćete ostaviti prvi dojam i u skladu s tim, pobrinite se da on bude dobar. Obucite se profesionalno i uredno. Izbjegavajte prekratke suknje i haljine, duboki dekolte, napadne boje i uzorke, kao i izražajan make-up.

3. Nemojte kasniti

Ne samo da nemojte zakasniti, već se pobrnite da na dogovorenom mjestu budete barem 15 minuta prije dogovorenog vremena. Ako ne poznate najbolje dio grada u koji idete na razgovor za posao, na vrijeme proučite rutu koju morate proći, kako se ne biste slučajno izgubili ili zapeli u prometu.

4. Nemojte kritizirati bivše kolege

Bez obzira na to koliki je vaš bivši šef ili netko od kolega bio kreten, nemojte to reći. Ogovaranjem bivših suradnika ostavit ćete dojam djetinjaste i nezrele te neprofesionalne osobe.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj