Ne izgovarajte to na poslu

13/05/2011

Reakcije na neke zadatke kojima se niste nadali mogu vas skupo koštati. Pažljivo birajte riječi u pojedinim situacijama. Ovo što slijedi nikada ne biste trebali izgovoriti

SCHWARZKOPF Palette Deluxe

Ako vam nadređeni kaže da nešto učinite, a vi smatrate da to nije vaš posao, nikako nemojte reći: "To nije moj posao." Preformulirajte to u "nisam sigurna je li mi prioritet u ovom trenutku" i nastavite smireno razgovor o svojim odgovornostima.

Nikad ne umanjujte vrijednost vlastitih ideja i ne započinjite njihovu prezentaciju na sljedeći način: "Možda će zvučati glupo, ali..." Recite otvoreno na što mislite bez takvog uvoda. Učinit ćete mnogo za svoje samopouzdanje.

Ne budite nepristojni. Nikada ne recite, ni u telefonskom razgovoru niti u razgovoru licem u lice: "Nemam vremena za razgovor s vama." Pristojno se izvucite iz situacije prijedlogom: "Upravo nešto završavam. Mogu li svratiti do vas kada to završim?" A ako vas netko uporno zove, a vi se ne možete javiti, pustite da se javi telefonska sekretarica, a vi uzvratite tek kada ćete zaista imati vremena za neometani razgovor.

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo