Pasji instinkt

15/02/2016

Negdje sam pročitala da psi mogu nanjušiti kad im je vlasnica trudna. Navodno namirišu promjenu hormona i feromona koje buduće majke počinju lučiti.

– Kad shvati da očekujete prinovu, pas će se početi ponašati drugačije. Promjena se može manifestirati tako što se ne želi odvajati od vas i ponaša se zaštitnički, pokušavajući čak i fizički blokirati pristup bilo kome tko vam se pokuša približiti – čitam A. preko telefona tekst koji sam našla na netu. 

–  I, što Lajka kaže, hoćemo li dobiti curicu ili dečka. Ili možda blizance?! – pita me A. teškom se mukom suzdržavajući od smijeha.

y– Samo me ti zezaj, nemaš pojma koliko su životinje intuitivne. Kladim se da Lajka i Riki kuže da se nešto događa – odvraćam nepokolebljivo. 

Poslijepodne sam provela guglajući o tome. Jedna je žena na forumu ispričala kako je njezin pas počeo lajati nekoliko minuta prije nego što joj je pukao vodenjak, a druga da je njezin haski zavijao nekoliko dana prije porođaja, kao da je upozorava da nešto nije u redu. Otišla je liječniku i stvarno je bio u pravu. Na vrijeme je došla u bolnicu pa je sve bilo u redu. Gledam svoje kućne “intuitivce”: Riki leži u svojoj košari u dnevnoj sobi i hrče, Lajka se mota oko cimeričinih nogu u kuhinji. Vjerojatno je još prerano da nešto osjete, prekratko sam trudna. 

Kad smo kod trudnoće, tko god je rekao da je to blaženo stanje, laže kao pas! Mijenjam raspoloženje brže nego Charlie Sheen pornoglumice, mučno mi je od stvari koje sam do jučer obožavala (miris kave i parfema, brrr), podrigujem gore od kamiondžije i stalno mi se spava. Dobra je stvar da ne povraćam i da mi je apetit ostao isti. Mama, tata i A. ufurali su se u to da moram jesti zdravo i domaće pa mi je zamrzivač pun sarme i pileće juhe. 

Poslije ručka sam malo prilegla na trosjed i taman utonula u san kad sam osjetila nečiju mokru njušku. Lajka mi je zagnjurila nosić u trbuh i počela lizati majicu. Ha, bila sam u pravu! 

– Inaaaaaa, dođi brzo!!!

Cimerica je uletjela u sobu.

– Pogledaj, namirisala je bebu!!!

Ina se nagnula, odmaknula Lajkinu njušku i nešto obrisala s majice.

– Nije namirisala bebu. Pao ti je komadić sarme na majicu, tuko!

Poslano 19.40

Jasmina Rodić

Preporučujemo

Komentiraj

Novo