Muškarci su s Marsa, žene su... površne

15/12/2015

Svaki put kad u gradu osvane jumbo plakat savršeno građene manekenke u donjem rublju, kompleksi jedne nesigurne tinejdžerice dobiju krila.

tgVeličine onih surog orla. Možete tvrditi da to nije istina, da postoji gomila cool, samosvjesnih cura koje NE PADAJU na te glupe marketinške fore. Slažem se, ima klinki koje su, zahvaljujući inteligenciji i trudu roditelja, osvijestile da izgled nije presudan, da seksepil dolazi iz mozga, a ne iz dupeta i da je sve to samo urota pohlepnih reklamnih agencija. 

 I meni je to vrlo rano bilo jasno (hvala, mama i tata!). Na svjesnoj razini. Ah, kako bi život bio lak da nema podsvijesti. Jer na podsvjesnoj razini, u osjetljivi mozak štrkljave klinke lako se implantira misao da je ta jumbo cura, koja se smješka iznad najprometnijeg križanja u gradu, ipak ono što svaki muškarac želi. Svaljivanje odgovornosti zbog kompleksa vezanih uz izgled ide u tri faze: prema roditeljima, društvu (marketinškim agencijama i časopisima) te frajerima. Frajeri su površni, imaju nerealna očekivanja, žele barbike, frajeri žele...

– Samo te želim pogladiti po nozi, znam da ih nisi depilirala i baš me briga!!! – govori mi A., držeći moj lijevi list u rukama. 

– Ali bodljikava je. Kao da držiš ježa u ruci – odvraćam, pokušavajući se istrgnuti. “Borili smo se” minutu-dvije, sve dok nije popustio i pustio moju nogu. U prvi mah se pobjedonosno smješkam, a onda mu vidim izraz lica. Nekako je ozbiljan i razočaran. Isti je takav izraz imao i sinoć, kad mu nisam dopustila da me uhvati za petu (jer nisam stigla na pedikuru) i preksinoć, kad sam maknula njegovu ruku sa svog struka jer nisam željela da napipa sarmice. Ili, kako bi dobra stara Bridget Jones rekla, “my wobbly bits”. Iznenada sam osjetila sram. Konačno je, složili bi se moj dragi i moja mama, bio upućen na pravu adresu – ne onu mog tijela već uma. Nisu muškarci površni nego mi, žene. Nemaju oni prevelika očekivanja od našeg tijela. Mi ih same imamo. Ne bježe oni od intimnosti, same je sabotiramo. Zamislite kako bi bilo da je situaciju obrnuta: da želite dodirnuti svog dečka, a da se on izmiče. 

Sljedeću večer sam provela kod prijateljice raspravljajući o toj temi. Koliko smo samo lijepih trenutaka upropastile glupim zabranama i ograničenjima. Jedva čekam vikend. I ježevi su slatke životinjice, zar ne?

Poslano 22.20

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo