Freak show

15/12/2015

Nije još ni prvi jedanaesti, vani je plus 24, a površni konzumeristički duh Božića već leluja nad šoping centrima u obliku plastičnih jelki i kičastih ukrasa za bor “made in China”. Sve što mogu reći jest – zgrožena sam!

tgTakvo omalovažavanje istinskog duha tog blagdana, takva parada kiča i neukusa, konzumeristička ispraznost u ovako teškim i turobnim vremenima.   

Šalim se. Sve što mogu reći jest: Juuuuuuuupi! Priznajem, bilo me malo sram zakoračiti na božićni odjel Bauhausa 24. listopada, očekivala sam prazan odjel i prijekorne poglede trgovaca kojima se već sad bljuje od božićnih hitova, a kad tamo... gomila freakova poput mene besramno kupuje nakit za bor. 

Kad kažem freakovi, zapravo mislim na vesele, pozitivne osobe koje nalaze radost u sitnicama kao što su plišani sob ili lampice u obliku zvjezdica (koje dobro dođu za dekoraciju cijele godine). Štoviše, drago mi je da sam pripadnik freakovske sekcije koja, da citiram Ally McBeal, živi kao da je život jedna velika Badnja večer i to ih čini sretnima. :-) 

Poslano 23.00

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo