Znati li kako pravilno jesti avokado?

25/03/2020

Ovih dana rado ćemo se šopati svime što boosta imunitet, a upravo je avokado jedna od zdravijih namirnica koje možete konzumirati...

Osim što je kremast i izvrstan u svakom obroku, avokado je često nazivan superhranom zbog svojih zdravih masti. Ipak, stručnjaci tvrde kako se onaj najzdraviji dio nalazi... pa najvjerojatnije u vašoj kanti za smeće.

Bez obzira na to pripremate li salatu od avokada ili guacamole umak, voće upotrebljavate na isti način – prepolovite ga, izvadite ogromnu kamenu košticu, a onda uronite u slastan zeleni obrok. Činjenica je da nam niti jedan recept nikad nije rekao da je to pogrešno.

Ipak, baš je ta koštica dio avokada koji sadrži čak 70% njegovih antioksidansa i cijenjeni polifenol povezan sa zelenim čajem. Također je ispunjena vlaknima i zdravim masnoćama – onima koji smanjuju bore i čine čuda na kolagenu vaše kože.

Budući da bi susret koštice i vaših zubiju mogao značiti pravu zubnu katastrofu, predlažemo da košticu raščetvorite, a zatim stavite u procesor za hranu i stvorite prah koji će postati jedan od najzdravijih sastojaka vašeg omiljenog smoothieja.

Uz to, već je pola dobivenog praha dovoljno za jedno serviranje, a budući da je sama koštica poprilično gorka, pobrinite se da smoothie bude ispunjen slatkim okusima vašeg omiljenog voća i povrća.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj