Znate li koje su zemlje najviše opsjednute estetskim zahvatima?

16/07/2017

I koji su im to zahvati osobito dragi?

Međunarodno društvo estetskih plastičnih kirurga (ISAPS) nedavno je objavilo službeni izvještaj za 2016. godinu na temu estetskih i kozmetičkih zahvata, a kojemu je bio cilj dati odgovore na pitanja koje su zemlje najsklonije estetskim zahvatima i koji su im omiljeni. Službeno izvješće temelji se na brojnim parametrima, a između ostalog i na broju obavljenih zahvata i postotku određene vrste estetskih zahvata.

Prema izvještaju, sljedećih 5 zemalja najviše je ospjednuto estetskim zahvatima:

1. Sjedinjene Američke Države (17.9%)
2. Brazil (10.7%)
3. Japan (4.8%)
4. Italija (4.1%)
5. Meksiko (3.9%)

Navedeni postoci odnose se na žitelje navedenih zemalja u cijelome svijetu, pa je tako najviše zahvata obavljeno na američkim državljanima, na točnije njih 4 milijuna, dok se na estetske zahvate odlučilo 2,5 milijuna Brazilaca.

Iako određene zemlje prednjače po broju estetskih zahvata, oni su sa svakom godinom sve popularniji diljem svijeta. I nisu popularni samo zahvati povećanja grudi, korekcija nosa ili liposukcije, sve su popularniji i svi ostali. U Japanu su tako osobito popularne operacije kapaka kako bi izgledali što sličnije zapadnjacima. Izvješće je donijelo i podatke o tome kojim je zahvatima osobito porasla popularnost, pa su tako prva tri mjesta zauzela lifting gornjeg dijela tijela (rast od 26%), lifting donjeg dijela tijela (rast od 29%) i labioplastika (rast od 45%). S druge strane, sve više opada popularnost povećanju penisa, a s obzirom na to da je ovaj zahvat doživio pad od 28% u odnosu na prethodnu godinu.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo