Znamo kako da počnete štedjeti

16/01/2017

Mislite da su veće šanse da se prestanu topiti ledenjaci na Sjevernom polu nego da vi počnete štedjeti? Nije to tako strašno ni teško kao što mislite. Uz par mudrih poteza, vaša bi se kasica prasica mogla napokon udebljati!

1. Izaberite cilj. Štedjeti bez jasno određenog cilja naprosto nije inspirativno i brzo ćete odustati. No ako na hladnjak ili ulazna vrata nalijepite fotku automobila koji planirate kupiti od ušteđevine ili putovanja na koje želite potrošiti taj novac, puno su veće šanse da ćete se suzdržati od razbijanja kasice prasice.

2. Zapišite svoj cil: Prema studiji Dominican University of California, oni koji su zapisali svoje ciljeve, uključujući i financijske, imali su čak 42 posto veću šansu za uspjeh od onih koji to nisu učinili.

3. Počnite sa sitnišom. Ne morate odmah prvi mjesec staviti na stranu nekoliko stotina kuna jer ćete imati osjećaj da se zakidate za razne male slatke sitnice. Krenite s par "medvjedića" od pet kuna koje ćete ubacivati u staklenku ili kasicu prasicu, a kad ih nakon par mjeseci razmjenite u papirnati novac i shvatite da ste doista uspjeli uštedjeti neki ne baš tako beznačajan iznos, to će vas motivirati za dalje.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo