Zašto vam se grudi mijenjaju

12/01/2011

Ako ste u 15. godini prestali rasti, ne znači da je to i sudbina vaših grudi. Njihova veličina može varirati iz više razloga, a evo i koji su...

d

JOŠ RASTU. Vaše grudi možda neće dostići pravu veličinu i oblik sve do srednjih 20-ih godina. Tako da je potpuno normalno, primjerice, da u srednjoj školi nosite grudnjak s košaricama „A“, a da vam u 25. godini bude potrebna veličina „B“.

POČELE STE ILI UPRAVO PRESTALE VJEŽBATI. Bilo koji oblik fizičkog treninga ili sporta koji jača grudne mišiće, a oni se nalaze iza vaših dojki, može učiniti da one izgledaju čvršće. Kada prekinete kontinuirano vježbanje, mišići slabe pa time i grudi mogu izgledati opuštenije.

ODNEDAVNO KORISTITE KONTRACEPCIJSKE PILULE. Nadutost je karakteristična popratna pojava pri uzimanju oralne kontracepcije. Voda koja se zadržava u organizmu i sintetički hormoni iz pilula povećavaju veličinu grudi i do jednog broja.

TJELESNA MASA VAM VARIRA. Višak kalorija u ženskom organizmu se najprije „raspoređuje“ u grudima, na kukovima, trbuhu i stražnjici. Zbog dobivanja ili gubljenja 5 kilograma grudi vam mogu postati veće ili se smanjiti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj