Budimo tolerantnije prema svojim kilogramima!

12/03/2018

Imate koji kilogram viška? Pa što, ima ih većina žena! Bombardirane smo sa svih strana naizgled savršenim tijelima modela, no istina je sasvim drugačija. Nitko nije savršen, no razlikuje nas način na koji gledamo sebe

Koliko ste puta stali pred ogledalo i razmišljali o tome kako bi voljeli imati drugačije tijelo, nezadovoljno promatrale lice, ruke, tabane... dovoljno je tek malo loše volje ili negativnog stava da budemo nezadovoljne svakim dijelićem tijela.

Pa, tko je na ovom svijetu uopće savršen? Čak i najpoznatije ljepotice priznaju kako bi voljele neki dio tijela mijenjati. A one, za razliku od nas ‘običnih smrtnica’ iza sebe imaju ekipu stilista, vizažista, frizera i osobnih trenera koji paze na njihov izgled. Uz takav tretman i vi bi izgledale atraktivnije, no što to vrijedi kada u konačnici svaki muškarci voli drugačiji tip žene. No, ni njihovo mišljenje ne bi trebalo diktirati vaše poimanje ljepote i same sebe.

Budite tolerantniji prema sebi
Psiholog Stanley W. Sadava izrekao je vrlo mudru činjenicu: ‘Učimo se toleranciji prema vjerama i rasama, pa zar je takav problem biti tolerantniji prema kilogramima’. Ovo svakako vrijedi u slučaju da nemate zdravstvenih problema s kilogramima viška, no ako vam oni predstavljaju neugodnost, ‘skupite’ svu svoju ljubav prema sebi i obećajte si da ćete poraditi na tome da ostvarite cilj. Osim toga, tko kaže da su manekenske proporcije najidealnije. Moda se mijenja svake godine, a s njom i idealne proporcije. Naučite voljeti svaku svoju oblinu i budite tolerantniji prema sebi. 

profimedia-0179358771

Proučite govor tijela
Jeste li ikada pokušali razgovarati s vlastitim tijelom? Zvuči suludo, no pokušajte i vidjet ćete koliko će vam stvari ono ‘kazati’. Samo se opustite i krenite u konverzaciju sa stopalima, nogama, stražnjicom.... kažite im sve što vam je na pameti i izbacite iz sebe sve negativno. A zatim svaki dio po dio zavolite iznova. Naučite voljeti svoje tijelo, i tako ćete ojačati vlastito samopouzdanje. Ili obrnuto.
Promatrajte ljude oko sebe i način na koji se odnose prema svom tijelu. Vjerujte, čak i iz negativnog stava drugih prema sebi možemo nešto naučiti.

Ne postoji “Jesam li...” nego “Ja sam...”
Nikada ne sumnjajte u vlastite mogućnosti. Vi sami najbolje znate koliko što možete napraviti i postići. Zašto se onda zamarati tuđim mjerilima. Ne postavljajte sebi pitanja poput “Jesam li ja seksi”. Naravno da jeste, jer svatko je seksi na svoj način. Baš kao što je Coco Chanel kazala kako ne postoje ružne žene, nego samo one koje su zapuštene, tako ne dopustite sebi da se i u jednom  trenutku osjetite zapuštenima. Da bi vas drugi doživjeli kao osobu koja zrači (seksipilom, šarmom...) prvo takve signale morate poslati vlastitom tijelu. Stanite pred ogledalo i vježbajte držanje. Uspravite se, hodajte gipko, isprsite se...

Zapamtite, da bi drugima bili privlačni, morate prije svega biti privlačni sami sebi!

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo