Zašto pratiti sport čak i kada te apsolutno ne zanima?

23/01/2020

U redu, možda ne provjeravaš dnevno sportske rezultate na online stranicama toliko koliko provjeravaš najnovije objave na Instagramu, ali ne moraš biti sportski fanatik kako bi uživala u utakmicama i praćenju sporta...

Nakon dvije uspješne projekcije filma i Dekanove nagrade za projekt, udruga Ekonomska klinika nastavlja s radom i poziva te na treću po redu projekciju filma koja će se održati 23. siječnja 2020. godine s početkom u 18 sati u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. 

Ovog puta gledateljima se želi približiti tema sportskog menadžmenta i primjena statističkih metoda u sportu. Ulaz je slobodan i besplatan za sve studente bez obzira s kojeg fakulteta dolaze. Bilo da te zanima sport i sportski menadžment ili jednostavno samo želiš gledati Brad Pitta, uz dobar film, dobro društvo, kokice i piće te kratko gostujuće predavanje prije samog filma, dobra zabava ti je zagarantirana i ovaj put! :)

Sljedeći na filmskom repertoaru je Moneyball, film snimljen po istinitom događaju u kojemu Billy Bean (Brad Pitt), menadžer Oakland Athleticsa, uz pomoć mladog ekonomista Petera Branda (Jonah Hill) rekonstruira cijeli svoj tim na temelju statističkog pristupa analize svakog igrača te ih dovodi do niza ogromnih uspjeha.

Hoće li uz mali budžet i rizičnu metodu uspjeti sastaviti ekipu, čiji će uspjeh parirati najvećim klubovima, ili će izgubiti sve što je dosad stekao? Ostaje ti saznati na ovoj projekciji!

2

Osim toga, upravo je u tijeku Europsko rukometno prvenstvo i umjesto da kolutaš očima svaki put kada ti dečko usred gledanja nekog dobrog filma prebaci na neki sportski kanal ili prijatelji predlože da odete pogledati utakmicu u neki kvartovski kafić, pronađi način kako da uživaš s njima u tom iskustvu.

Ok, ne moraš sjediti na rubu kauča, gristi nokte i znojiti se od muke dok ističe vrijeme i utakmica se bliži kraju, ali dopusti samoj sebi da upiješ navijačku energiju od ostalih u prostoriji i navijaš iz sveg srca kada svi ostali polude na golove i pobjede.

Mnogi dečki tvrde da im nema ništa privlačnije od toga kada je njihova djevojka entuzijastična oko nečega što oni strastveno vole, jer umjesto da odvajaju svoju strast prema sportu i svoju strast prema tebi, tako mogu kombinirati dvije stvari koje ih uistinu usrećuju i koje vole.

A ako sport STVARNOO nije tvoj “cup of tea”, još jednom probaj razmisliti. U gledanju utakmica postoji puno više od statistika, rezultata i analiza. Tu su i zgodni znojni igrači s tijelima od kojih boli glava,  izgovor za uživati u fast foodu i pivo. Kada ovako sagledaš, zvuči super, zar ne?

Predlažemo da ovu teoriju provjeriš već ovaj četvrtak, jer Kino na EFZG powered by Cosmopolitan kreće s prvom ovogodišnjom projekcijom. 

Bliži se kraj predavanja, i to se mora nekako proslaviti. A kako bolje to proslaviti nego s dobrim filmom i kokicama? A uz sve to, još možeš i nešto naučiti o sportu i statistici te na sljedećem dejtu pokazati zavidno znanje i impresionirati svog frajera.

Ovog puta gledateljima se želi približiti tema sportskog menadžmenta i primjena statističkih metoda u sportu. Ulaz je slobodan i besplatan za sve. Bilo da te zanima sport i sportski menadžment ili jednostavno samo želiš gledati Brad Pitta, uz dobar film, dobro društvo, kokice i piće te kratko gostujuće predavanje prije samog filma, odlična zabava ti je zagarantirana i ovaj put! :)

Projekt Kino na EFZG medijski podržava časopis Cosmopolitan.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj