Vrijeme je za presložiti prioritete!

19/03/2020

Tekicu ruke i poraditi na sebi!

Uzmite list papira i olovku i zapišite sljedeće vrijednosti: ljubav, suradnja, integritet, marljivost, pravednost, sloboda, zahvalnost, iskrenost, moć, skromnost, razumnost, poštovanje, status, tolerancija, imućnost, prijateljstvo... Prekrižite odmah one za koje ste apsolutno sigurni da vam nisu bitne, a zaokružite one koje smatrate važnima! Zapišite svaku od zaokruženih vrijednosti na poseban list papira, a zatim ih posložite po važnosti!

Vodite dnevnik kroz tjedan dana i bilježite one događaje i emocije koje su povezane sa zaokruženim vrijednostima i koji su ih eventualno ugrozili. Kako biste si olakšali potragu, postavite sami sebi neka pitanja. (Da li vas je povrijedilo što je vaš partner radije odabrao večer s prijateljima nego s vašom obitelji? - poštovanje, Da li vas je razočaralo nešto što vam je netko činio iza leđa? - iskrenost)

Kada ste otkrili koje su vam vrijednosti bitne, ponovno ih presložite i istaknite one koje smatrate najbitnijima. Postupak ponavljajte sukladno događanjima u vašem životu dok ne budete sigurni što vam je u životu najbitnije. A kada to jednom otkrijete, učinili ste veliku stvar. Jer ćete mnoge odluke lakše donositi kada jednom shvatite čemu težite!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj