Vrijeme je za digitalni detox!

08/05/2019

Ne ispuštate mobitel iz ruke i non stop visite na društvenim mrežama? O da, definitivno ste zreli za jedan "cold turkey". Od sad vas zovemo Nedostupna

Isključivanje
Nedostupna daje časnu riječ da će se sutra ujutro odjaviti sa svih društvenih platformi te da će ponovno uspostaviti stvaran kontakt s ljudima koje je dugo zanemarivala, kao i posvetiti se hobijima koje je zapostavila. Također, mora obećati da će izbrisati sve aplikacije na koje joj može stići poruka ili fotka i suočiti se s tim kako je živjeti bez interneta.

Retro buđenje
Nedostupna mora naviti staru dobru budilicu i ostaviti telefon u kuhinji kako ne bi došla u iskušenje gledati u ekran prije spavanja. Zatim će otići s knjigom u krevet oko 22 sata pa će vjerojatno zaspati u 22.08 jer slova, za razliku od svjetla telefona, imaju moć uspavljivanja.

Čitanje papirnatih vijesti
Sljedećeg jutra Nedostupna će sigurno zakasniti na faks ili posao jer njezin se mozak nije naviknuo na zvuk retro alarma. Potom će kupiti novine i pročitati vijesti, ali bit će problem kada pokuša zumirati i shvati da je to na papiru nemoguće. Na poslu će Nedostupna otkriti da je sastanak pomaknut na drugu lokaciju i zakasniti jer nema mogućnost čitanja maila. Šef će se nasmijati i misliti da nikad nije čuo bolji izgovor za izostanak sa sastanka.

Čestitanje rođendana uživo
Kada shvati da je propustila čestitati tri rođendana, jedno rođenje bebe i sočne tračeve, Nedostupna će morati obnoviti prijateljstva analognim putem - pozivom na fiksni telefon ili čestitanjem rođendana uživo. Prijatelji će misliti da je u pitanju neka zamka te će se truditi izbjegavati je neko vrijeme.

Pisanje dnevnika
Kako bi ispunila svoje vrijeme bez telefona, Nedostupna će početi pisati dnevnik. Kupit će najljepši rokovnik i kemijsku kako bi zabilježila misli i poneki stih o svijetu koji nas okružuje. Na kraju će uspjeti samo sastaviti šoping listu i pjesmu od tri stiha jer je i za inspiraciju potrebno malo interneta. Zatim će pokušati slikati na platnu, ali tek tada shvatit će koliko je sve ljepše s filterima na Instagramu.

Druženje bez telefona
Kad poslije tjedan dana digitalnog detoksa sretne frendice, Nedostupna će slušati o pričama i novostima s društvenih mreža i shvatiti da zapravo nije ništa važno propustila. Prijateljice će je pitati: “Sigurno ti ništa od ovoga nije nedostajalo, sada si potpuno zen?” i pomoći joj da shvati da je ipak donijela pravu odluku, a Nedostupna će, miješajući svoju kavu i gledajući u stol, izgovoriti: “Da, sada sam potpuno zen!”

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo